Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Η ΆΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 7.4.2018 ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & VIDEO)

Ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως της Ανάστασης του Χριστού, έφτασε στα Κύθηρα, με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και την αμέριστη βοήθεια και αφιλοκερδή προσφορά της Global Aviation S.A. που το μετέφερε εγκαίρως και αδαπάνως στο νησί μας. Στις 9:25 το βράδυ του Μ. Σαββάτου (7/4) προσγειώθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων ''Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης'' το μονοκινητήριο αεροσκάφος της Global Aviation S.A. με τον Κυθήριο κυβερνήτη Χρήστο Μάλαμα να φέρνει το Άγιο Φως.
Ακολούθως το Άγιο Φως παραδόθηκε στον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη και στον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ. 
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων, λίγο πριν μοιράσει το Άγιο Φώς στους πιστούς που περίμεναν με ευλάβια στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη αλλά και όσους συνέβαλαν στο να φτάσει και φέτος το Άγιο Φως στα Κύθηρα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο σύγχρονο αυτό θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός που βιώνουμε όλοι μας, καθώς και στη χαρά, την ελπίδα και τη νέα ζωή που χάρισε η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε όλο τον κόσμο.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων στην ομιλία του ευχαρίστησε κι εκείνος με τη σειρά τον πιλότο τον κ. Μάλαμα, την εταιρεία Global Aviation για την μεταφορά του Αγίου Φωτός στα Κύθηρα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε κι εκείνος στο μήνυμα και τη σημασία της Ανάστασης και του Αγίου Φωτός με αναγωγή στα Εθνικά μας θέματα, στέλνωντας ξεκάθαρα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Αρχικά αναφέρθηκε στις πολεμικές συγκρούσεις και αναταραχές που συμβαίνουν αυτή την περίοδο ανα τον κόσμο και την δυστυχία που αυτές προκαλούν στους ανθρώπους. Στη συνέχεια μίλησε για τα Εθνικά θέματα ξεκινώντας από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται φυλακισμένοι, σε φυλακές τις Τουρκίας και η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι μαζί τους, στα ανοιχτά ζητήματα της ονομασίας των Σκοπίων, της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία, στα προβλήματα με την Τουρκία, αλλά και στο θέμα της αναγκαστικής μετανάστευσης πάρα πολλών νέων Ελλήνων, εξέλιξη άκρως αρνητική για τη χώρα μας, που γίνονται σύγχρονοι μετανάστες αναζητώντας στο εξωτερικό ένα καλύτερο άυριο. Τέλος ο Δήμαρχος ευχήθηκε το μήνυμα της Ανάστασης, που είναι μήνυμα ελπίδας να βρει του χρόνου τον κόσμο αλλά και τη χώρα μας, σε καλύτερο σημείο απ' ότι βρίσκεται φέτος.
Μετά τις ομιλίες, μοιράστηκε το Άγιο Φώς και όλοι κατευθήνθηκαν στις ενορίες τους για την ιερή ακολουθία της Αναστάσεως του Χριστού.
Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κα. Μελίνα Μαρουλίδου, ο εφημέριος ιερεύς Μητάτων - Αβλέμονα πατήρ Γεώγιος Αδικημενάκης, οι Διοικητές και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στα Κύθηρα, όλο το προσωπικό του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων καθώς και κάτοικοι του νησιού.
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο κι ο Θεός να μας έχει όλους καλά να ξαναϋποδεχτούμε και του χρόνου το Άγιο Φως στο νησί μας.






























το video με τις ομιλίες του Μητροπολίτη και του Δημάρχου Κυθήρων:




Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Φωτογραφίες - κάμερα: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Video: TSIRIGOTV.GR
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου