Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Κυθήριες και Κυθήριοι
Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι
Φίλες και Φίλοι
Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού αντηχεί ήδη στα πέρατα του κόσμου. Οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα και οι άνθρωποι περιβάλλονται με χαρά και ευτυχία μπροστά στο άκουσμα ότι ο Χριστός νίκησε το θάνατο.
Το μήνυμα της Ανάστασης, είναι το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, της νίκης. Είναι το μήνυμα που σήμερα ο κόσμος έχει ανάγκη όσο ποτέ, τη στιγμή που ψυχές χάνονται στον δρόμο της προσφυγιάς, τη στιγμή που το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο βρεφών, που η Συρία δεν βρίσκει χώρο να θάψει τα χιλιάδες αθώα θύματά ενός βλακώδους πολέμου, τη στιγμή που η ανεργία καταρρακώνει τους νέους μας, τη στιγμή που ένα κατώτερο των περιστάσεων πολιτικό σύστημα (με φωτεινές ωστόσο εξαιρέσεις) δημιουργεί απελπισία και έλλειψη οράματος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το φετινό Πάσχα βρίσκει 2 Έλληνες στρατιωτικούς φυλακισμένους στην Τουρκία, βρίσκει την πατρίδα μας με όλα τα εθνικά μέτωπα ανοικτά, βρίσκει περισσότερα νέα ελληνικά μυαλά να φεύγουν στο εξωτερικό.
Αν πιστέψουμε στην Ανάσταση, όλα τα παραπάνω μπορούμε να τα αλλάξουμε! Όλοι μαζί ενωμένοι ως λαός, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές ή άλλες αφετηρίες μας, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και την πρόοδο του τόπου μας.
Πάσχα σημαίνει διάβαση. Ας κάνουμε όλοι το πρώτο απαραίτητο βήμα ώστε η διάβαση αυτή να γίνει πράξη. Να διαβούμε από το σκοτάδι στο φως, από το ψεύδος στην αλήθεια, από την απογοήτευση στην ελπίδα!

Καλό Πάσχα ΕΛΛΑΔΑ!
Καλό Πάσχα ΕΛΛΗΝΕΣ!
Καλό Πάσχα ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ!

Κύθηρα, Πάσχα 2018
Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου