Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ "ΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ" ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ & ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ» 22.10.2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τις «Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα», που συνδιοργάνωσαν η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγκλουβής Λευκάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018.
Για τα γλωσσικό ιδίωμα των Κυθήρων μίλησαν η κα. Γεωργία Κατσούδα, γλωσσολόγος - ερευνήτρια και ο κ. Γιώργος Κασιμάτης - Δρυμωνιάτης, ποιητής και συγγραφέας. Παράλληλα ακούστηκαν ηχογραφημένα αποσπάσματα με τον Κωστή Κοντολέωντα, μαθητή της Β΄Λυκείου, καθώς και με άλλους κατοίκους των Κυθήρων που μιλούσαν με το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα.
Την εκδήλωση έκλεισαν ο κ. Βρεττός Κυπριώτης, Πρόεδρος Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς μαζί με ομάδα Κυθηρίων, τραγουδώντας ένα χαρακτηριστικό τραγούδι με παρωνύμια κατοίκων, την εποχή της αποκριάς.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στη Λευκάδα απο το Ρ/Σ ΚΑΡΥΑΣ 96,7 και στα Κύθηρα από το Ρ/Σ TSIRIGO FM 105,6.
Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες και το ηχητικό απόσπασμα με τις εισηγήσεις για τα Κύθηρα:

Ακούστε τις εισηγήσεις για τα Κύθηρα:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Φωτογραφίες: Γιώργος Γλυτσός
Ηχητικό απόσπασμα: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου