Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 180 ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ

Σε λιγότερο από 24 ώρες είχαμε δύο περιστατικά εντοπισμού παράτυπων μεταναστών στο νησί των Κυθήρων. Το πρώτο περιστατικό τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Αυγούστου όταν ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή έξω απ' το Καψάλι Κυθήρων, ενώ το δεύτερο νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας όταν ιστιοφόρο σκάφος έδεσε στο λιμάνι του Καψαλίου και τα δύο γεμάτα μετανάστες. Κι από τα 2 σκάφη αυτή τη στιγμή στο νησί βρίσκονται πάνω από 180 παράτυποι μετανάστες, 40 περίπου εξ αυτών γυναικόπαιδα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες όπου χρειάστηκε, πραγματοποιώντας rapid test, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των διακινητών.
Σημαντική είναι και η άμεση συνδρομή των πολιτών που προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους μετανάστες.
Για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης στα Κύθηρα ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος.
Ωστόσο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχών τα Κύθηρα δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές να φιλοξενήσουν παράτυπους μετανάστες και ειδικά σε τέτοιους αριθμούς, έτσι απόψε αποφασίστηκε οι παράτυποι μετανάστες κι από τα δυο σκάφη, να παραμείνουν στο λιμάνι του Καψαλίου.
Όπως εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει η καλύτερη λύση και για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και για την τοπική κοινωνία του νησιού, είναι η άμεση μεταφορά τους στην Πελοπόννησο, σε κάποια οργανωμένη δομή που διαθέτει κατάλληλες συνθήκες διαμονής.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου