Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ

Μετά τα τρία περιστατικά, μέσα σε μόλις δύο ημέρες, με σκάφη που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες, αλλά και το καυστικό δελτίο τύπου που εξεδωσε το πρωί της Πέμπτης 18/8, η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου, επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Κυθήρων, ο οποίος δήλωσε στο σταθμό μας:
«Από τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου μέχρι τώρα έχουμε 3 απανωτά περιστατικά παράτυπων μεταναστών στα Κύθηρα, γεγονός που μας εμπνέει μεγάλη ανησυχία καθώς μόνο τυχαίο δεν το θεωρούμε. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος μας βρίσκεται παρών στα περιστατικά διά του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Κατσανεβάκη, ο οποίος ανύστακτα προσπαθεί να καλύψει όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται.
Δεδομένης της αδυναμίας των δημοτικών δομών να αντεπεξέλθουν σε τέτοια περιστατικά, γεγονός γνωστό άλλωστε στις κρατικές αρχές, η συνδρομή πολλών εθελοντών είναι σημαντική και τους ευχαριστούμε θερμά.
Απορρίπτω μετά οργής τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και τα όσα δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ ο κ. Μάνος Τριφύλλης και τους ενημερώνω ότι δεν σκοπεύω να ζητώ την έγκρισή τους για το αν και πότε θα πηγαίνω στα Αντικύθηρα, που τους προτείνω να επισκεφθούν και οι ίδιοι για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το έργο της Δημοτικής μας Αρχής στο νησί.
Βρίσκομαι από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο και την ηγεσία του ΛΣ καθώς και με την αρμόδια Υφυπουργό Μετανάστευσης κα. Βούλτεψη, προκειμενου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθεί η διοικητική απέλαση των μεταναστών μέχρι αύριο Παρασκευή.
Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψω τη μετατροπή του νησιού μας σε αποθήκη ψυχών, δεν θα επιτρέψω να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοτικές υποδομές (π.χ. Σχολεία) και θα συνεχίσω να εμμένω στην άποψη ότι τα Κύθηρα ΔΕΝ μπορούν να φιλοξενήσουν ούτε βραχεία διαμονή τέτοιων αριθμών μεταναστών.
Για κάθε περιστατικό που χρήζει ιατρικής εξέτασης ή νοσηλείας, το νησί μας διαθέτει σύγχρονο νοσοκομείο που επιλαμβάνεται αναλόγων περιπτώσεων.
Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους τους εθελοντές για τη συνδρομή τους.»

Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου