Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ

Σπάνια οι νικητές αφιερώνουν τόσο κόπο για να ασχοληθούν με τους ηττημένους. Δήμαρχε, πιστεύουμε ότι θα ήταν για εσάς πιο λειτουργικό όταν απευθύνεστε σε εμάς να μην προβάλετε το δικό σας μοντέλο. Είναι τα Ελεύθερα Κύθηρα που σας ασκούν κριτική κι όχι ένας μοναχικός και μόνος καουμπόης.
Για τον ερασιτεχνισμό έχετε δίκιο. Δεν είχαμε προσέξει ότι στην διαδικασία για εκλογή προέδρου οι νέοι υποψήφιοι δεν έχουν καν... δικαίωμα λόγου. Όμως αυτή η παράλειψη στο νόμο είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική και θα έπρεπε ως συντονιστής να προτείνατε στο σώμα να δείξει την ανοχή που δείχνετε για τους φίλους σας – περιμέναμε όλοι αρκετή ώρα τον κ. Σουρή για να μην ξεκινήσουμε χωρίς αυτόν, το 1 λεπτό που ζήτησε η κ. Ταλλάρου σας ενόχλησε; Η επιλεκτική οχύρωση πίσω από την τυπολατρία δεν είναι επαγγελματισμός, είναι χονδροειδής αγένεια.
Ρωτάτε: «Είναι "αγενείς, ακαλλιέργητοι και μετριότητες" όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην παράταξή σας;» Συγνώμη, εμείς σημειολογικά το προσεγγίσαμε. Δεν είπαμε «όλοι» – εξάλλου αυτό φάνηκε. Αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.
Γράφετε: «... υπάρχει και ένα ερώτημα για το οποίο αξιώνουμε σαφή απάντηση από τον κ. Σοφίο [...] Έχει άποψη για τις προσφυγές της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά της Εγχωρίου Περιουσίας;». Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να ρίξετε τη μπάλα στην κερκίδα αλλά για να έχετε αξιώσεις πρέπει να έχετε απαντήσει πρώτα σε αυτά που σας έχουν ρωτήσει:
- Γιατί το κόστος του έργου της αποχέτευσης στα Νότια Κύθηρα είναι 3-4 φορές πολλαπλάσιο του εθνικού μέσου όρου;
- Γιατί οι ίδιες μονάδες αφαλάτωσης που αγοράζουμε εμείς έχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑ τιμή από ότι αυτές στη Μύκονο;
- Ήταν νόμιμες οι διανοίξεις της ΕΕΠΚΑ και γιατί 250μ διάνοιξης οδών κοστολογήθηκαν όσο 2500μ;
- Τι σημαίνει η πρόσληψη ως ειδικού συνεργάτη ενός μηχανικού που υπογράφει προϋπολογισμούς με κόστη εργασιών 10πλάσια από τα πραγματικά; 
Τα μισά από αυτά να μας απαντήσετε θα σας πούμε κι εμείς για τις προσφυγές.
Κ. Σουρή....αντιλαμβάνεστε τι γράφετε; Προσήλθατε στις εκλογές για να στηρίξετε τον θεσμό της Εγχωρίου που θα επιβιώσει μόνο με συστράτευση όλων με τον κ. Βενάρδο. Τι εννοείτε ακριβώς; Ή Βενάρδος ή τανκς;
Γράφετε: «Είμαστε περήφανοι για τους εκλέκτορες της παράταξης μας που ψηφίστηκαν από Κυθηρίους και Αντικυθηρίους». Θεωρούμε ότι μέρος των ψηφοφόρων σας δεν είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τους εκλέκτορές σας που στήριξαν όλοιτον εκλεκτό του δημάρχου. Καταλάβαμε πολύ καλά με ποιο «κριτήριο» ψηφίσατε και τι σας συνδέει με τους πολιτικούς σας συνοδοιπόρους. Τα λέγαμε, τώρα μάλλον το κατάλαβαν και οι τελευταίοι.
Γράφετε: «υπήρξαν και ορισμένες ενέργειες που μας βρήκαν αντίθετους και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτές». Ναι, ε; Με ποιες ενέργειες της ΕΕΠΚΑ λοιπόν διαφωνήσατε; Γιατί δεν... ξανά-αναφέρεστε να τις θυμηθούμε κι εμείς που ξεχνάμε;
Γράφετε: «Ακόμα και τώρα σας καλούμε σε συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε στην αποκάλυψη της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου.» Η ανικανότητα είναι το μόνο που έχετε να προσάψετε. Εμείς αντιθέτως θεωρούμε ότι οι παθογένειες της διοίκησής του Δήμου οφείλονται σε εξαρτήσεις και όχι σε ανικανότητα. Είναι οι ίδιες εξαρτήσεις που γέννησαν τον συνδυασμό σας, αυτές για τις οποίες τηρείτε σιωπή ιχθύος.
Όχι, δεν μας ενδιαφέρει τέτοια συνεργασία, από εδώ και μπρος είστε ένα και θα έχουμε απέναντί σας τη σχέση που πολιτικά σας αξίζει

Πηγή: Ελεύθερα Κύθηρα

''ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ'' - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ...

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον θεσμό της Εγχώριας Περιουσίας. Πρόκειται για μια κατάκτηση των Κυθηρίων την οποία οφείλουμε να περιφρουρήσουμε.
Ο καλύτερος τρόπος στήριξης της Εγχώριας Περιουσίας είναι η προσπάθεια συστράτευσης όλων των δυνάμεων των Κυθήρων και Αντικυθήρων που έχουν βασική στόχευση την ανάπτυξη των νησιών μας, και τη βελτίωση ζωής κατοίκων και φίλων.
Εμείς σε αυτή την προσπάθεια πάντα δηλώναμε και πάντα θα δηλώνουμε παρόντες. Με αυτό το σκεπτικό προσήλθαμε στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, αυτό το όραμα αναπτύξαμε, με αυτό το κριτήριο ψηφίσαμε.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στις εκλογές συμμετείχαν ήδη εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Η εκλογή τους έγινε με τον άδικο εκλογικό νόμο που δίνει απόλυτη πλειοψηφία με 43%... Είμαστε περήφανοι για τους εκλέκτορες της παράταξης μας που ψηφίστηκαν από Κυθηρίους και Αντικυθηρίους, αλλά δεν είμαστε αρκετοί... Σεβόμαστε πάντως την ετυμηγορία των ψηφοφόρων (αν και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη μετανιώσει)..
Πολλοί μας ρωτούν: Ήσασταν ικανοποιημένοι με τον τρόπο και τα αποτελέσματα λειτουργίας της απελθούσας Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας;
-Εμείς αναγνωρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της περιουσίας, την προσπάθεια αποβολής καταπατητών, την προσπάθεια εκσυγχρονισμού επιμέρους λειτουργιών. Σε αυτά υπήρξε μια τίμια στάση του απελθόντος ΔΣ.
-Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε την ανάγκη διαμόρφωσης ολοκληρωμένου οράματος, μακρόχρονης στρατηγικής, και ενός πλάνου αξιοποίησης της περιουσίας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Υπήρξαν και ορισμένες ενέργειες που μας βρήκαν αντίθετους και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτές.
- Σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε σε συνεργασία με το νέο ΔΣ της ΕΕΠΚΑ, και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε ολους τους συμπατριώτες μας.
Οφείλουμε να δηλώσουμε την έκπληξη μας για την ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης που προσπαθεί να μας ταυτίσει με τη Δημοτική Αρχή! Είναι για γέλια η ανακοίνωση αυτή. Εμείς και βόλεϋ παίξαμε και σε συναυλίες πήγαμε, αλλά κυρίως ασκήσαμε τον θεσμικό μας ρόλο ελέγχοντας στην διοίκηση του Δήμου για την ανικανότητα της στα θέματα της ύδρευσης, της συγκοινωνίας, των σχολείων κλπ. Κάναμε προσπάθειες μάλιστα ενωμένη η αντιπολίτευση να παρουσιάσει εναλλακτικές ρεαλιστικές προτάσεις σε όλα τα προβλήματα. Εμείς δεν μείναμε στις μπύρες και τα πάρτι!
Η παράταξη μας, δεν είναι του εντυπωσιασμού και της δήθεν μαγκιάς. Δεν χτυπάμε τα τραπέζια για να ζητάμε εκ των υστέρων συγγνώμες...
Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» υπέπεσε και σε ένα άλλο τεράστιο ατόπημα για το οποίο οφείλει να ζητήσει αμέσως συγγνώμη: Στην ανακοίνωση της χαρακτηρίζει τους εκλέκτορες ως «ένα μπουλούκι αγενών ακαλλιέργητων μεσηλίκων και υπερηλίκων ανδρών». Με τον τρόπο αυτό προσβάλει το σύνολο των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων. Εμφανίζεται να έχει έναν ηλικιακό ρατσισμό (agism λέγεται στα αγγλικά «μορφωμένοι» κύριοι των «Ελευθέρων Κυθήρων») όταν πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Κυθηρίων βρίσκεται σε αυτή την ηλικία. Με περισσό θράσος χαρακτηρίζει και «ακαλλιέργητους» τους εκλεγμένους εκπροσώπους των κατοίκων μας. Πολλοί γονείς και φίλοι μας δεν κατάφεραν να σπουδάσουν απλά γιατί δούλευαν από μικροί και δεν υπήρχαν τα χρήματα. Είμαστε περήφανοι για αυτούς και για την προσφορά τους στην κοινωνία. Ίσως δεν έχουν την «ρητορική δεινότητα» του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (sic), αλλά είναι προσβολή να χαρακτηρίζονται «ακαλλιέργητοι» αυτοί που πέρασαν μια ζωή καλλιεργώντας τη γη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Συγγνώμη, επίσης θα ζητήσετε για τα όσα ψευδώς παρουσιάσατε στην ανακοίνωση της παρατάξεως σας, με ανυπόστατες κατηγορίες περί «ομοειδών παρατάξεων» ( όταν εσείς προεκλογικά κάνατε τσουλήθρα 3 φορές προς το Καλαμαύρο... πολύ γρηγορά ξεχάσατε τα ραντεβουδάκια σας, και δολίως αποκρύψατε από τους ψηφοφόρους σας), όταν εμείς παρουσιάσαμε της προτασεις μας, για την ανάπτυξη, για την παραγωγική ανασυγκρότηση μιλήσαμε και για την ανάπτυξη και την προστασία της περιουσίας από τους καταπατητές, εσείς είχατε τον νου σας στο κινητό ... Μην ξεχάσετε εσείς εκεί στα ΕΚ να ενημερώσετε το ακροατήριο σας με ειλικρίνεια ότι μετεκλογικά φιλήσατε και προσκυνήσατε και παρακαλείτε για συνεργασία ολους του πάτρωνες του νησιού, εσείς οι υπερασπιστές της δημοκρατίας. Μην κοιτάτε τι γράφετε, αλλα τι κάνετε πίσω από κλειστές πόρτες και σκοτεινά δωμάτια. Αυτοί είστε που όταν το προσωπικό σας συμφέρον ούτε καν της παράταξής σας δεν εξυπηρετείτε . . . γαβγίζετε.
Κύριοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης «ξεκαβαλήστε». Μην βλέπετε το πρωί την σκιά σας και νομίζετε ότι είναι το μπόι σας. Πιστεύουμε αξίζει να ξαναδείτε ότι για να γίνετε χρήσιμοι στα νησιά μας πρέπει να αντιληφθείτε ποιος είναι ο αντίπαλος, όχι απλά να θέλετε να κάνετε θόρυβο (άλλωστε οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο)...
Ακόμα και τώρα σας καλούμε σε συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε στην αποκάλυψη της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου. Σας καλούμε σε συνεργασία για να προβάλλουμε ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα Κυθηρίων και Αντικυθηρίων. Οι κάτοικοι και φίλοι των νησιών μας θέλουν λύσεις και όχι απλά δήθεν ανταρσίες..

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΑΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ 12.9.2024 (VIDEO)

Το video από τoν απολογισμό και τις αρχαιρεσίες της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων 12.9.2024.
 

Video - φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTO CERIGO

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΣΤΕΛΟ ΑΒΛΕΜΩΝΑ

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κας. Λίνας Μενδώνη, σε διαρκή συνεργασία με τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών στο "Κάστρο Αβλέμωνα (Καστέλο)", με πόρους του Υπουργείου και με τη διαδικασία της αυτεπιστασίας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου αφορούν στην εκπόνηση στατικής μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση του Κάστρου Αβλέμονα Κυθήρων που θα περιλαμβάνει:

α. Εκτίμηση των χαρακτηριστικών των υλικών της τοιχοποιίας.
β. Αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης.
γ. Σχεδιασμός και διαστασιολόγηση μέτρων, εφόσον απαιτούνται.
δ. Έλεγχος της απόκρισης του φορέα μετά τη λήψη μέτρων.
ε. Σχέδια στατικών με βάση τα αρχιτεκτονικά σε αντίστοιχες κλίμακες.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του φακέλου, προκειμένου το έργο της αποκατάσταση του Κάστρου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο της ανάπλασης του οικισμού, που εκτελεί ο Δήμος μας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το έργο της ανάδειξης του Κάστρου θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη διατήρηση των σημαντικών τοπικών πολιτιστικών στοιχείων της.

Δείτε τη σχετική ΥΑ: ΕΔΩ

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΣ, ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ, ΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Στις 30 Αυγούστου 2024 εστάλησαν από το Δήμαρχο, ως εκ του Νόμου αρμόδιο, οι προσκλήσεις στο εκλεκτορικό σώμα για την παρουσία τους στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 στην συζήτηση επί των πεπραγμένων της απερχόμενης Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων καθώς και εκλογής Προέδρου, Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών της επιτροπής αυτής για την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Συνημμένα στην επιστολή υπήρξαν και αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία (με βάση τις προβλέψεις του σχετικού ΠΔ και όχι αυθαίρετα), τόσο αναλυτικές που δεν χωρούσε η παραμικρή παρερμηνεία.
Μια μέρα πριν την εκλογή, δηλαδή στις 11-09, η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης ανακοίνωσε τη στήριξή της στο πρόσωπο της κας. Ελένης Ταλλάρου. Ακολούθησε ανάρτηση του αρχηγού της παράταξης «Ελεύθερα Κύθηρα» με την οποία μας ενημέρωνε για τους 10 λόγους που στηρίζει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Επιπλέον και όπως προέβλεπε η διαδικασία, τόσο ο κύριος Μαριάτος με μια συγκροτημένη τοποθέτηση όσο και ο κύριος Σοφίος με μια κάπως πιο ανερμάτιστη υποστήριξαν την υποψηφιότητα της κυρίας Ταλλάρου, με μελανό δυστυχώς σημείο την αναφορά στο πρόσωπο του κ. Βενάρδου ως «Βαγγέλη» (σε επίσημη δημόσια διαδικασία με καταγραφή πρακτικών), κάτι που πέρα από αναίδεια δείχνει και έλλειμα σοβαρότητας. Βέβαια, ο κ. Σοφίος μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αναφορές: «ο Σύντεκνος, ο Ζορμπάς, ο Σαραντάκος» κ.λπ. Ωστόσο, τουλάχιστον αυτή τη φορά, πήρε μια πρώτη απάντηση από τον κ. Βενάρδο...
Και εδώ δυστυχώς φαίνεται το ατόπημα, ο ερασιτεχνισμός και εντέλει η στυγνή εκμετάλλευση της παρουσίας της κυρίας Ταλλάρου από τον κύριο Σοφίο. ΑΤΟΠΗΜΑ, γιατί από τις 30/08/2024 που ανακοινώθηκε η ημερομηνία της εκλογής, επέλεξε να ανακοινώσει την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά της μη δίνοντας καθόλου χρόνο στην κυρία Ταλλάρου να εκθέσει μόνη της και αυτόνομα, χωρίς πάτρωνες και υποβολείς, στην χρονική διάρκεια μέχρι τις εκλογές το δικό της όραμα για την Επιτροπή, μέσω των τοπικών ΜΜΕ. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ, γιατί ήταν γνωστή στα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης η διαδικασία που δεν επέτρεπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης να απευθυνθεί η υποψήφια στους εκλέκτορες. Τέλος, ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, γιατί γνωρίζοντας τα παραπάνω, προτίμησαν να εκθέσουν και να καπηλευθούν την παρουσία της κυρίας Ταλλάρου με έναν ακόμα θεατρινισμό.
Είναι εύκολο κύριε Σοφίε να προσβάλετε το εκλεκτορικό σώμα γιατί δεν έλαβε μέρος σε άλλο ένα επικοινωνιακό θέατρο από μέρους σας. Ευτυχώς σας μάθαμε, τόσο εμείς όσο και ο κυθηραϊκός λαός. Δυστυχώς για σας έγινε επίσης ξεκάθαρο πως μπροστά στην φιλοδοξία σας λίγο ενδιαφέρον έχετε για την πολιτική αλλά και ανθρώπινη υπόσταση των υποστηρικτών σας. Για μια ακόμα φορά η «αγένεια» με την οποία κατηγορείτε όλους όσοι δεν ταυτίζονται με τις απόψεις σας, στρέφεται προς τα πεπραγμένα σας και τον χειριστικό τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να πείσετε πως έχετε κάποια πολιτική πρόταση.
Αλήθεια, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε συλλήβδην όλο το εκλεκτορικό σώμα ως «μπουλούκι αγενών ακαλλιέργητων μεσήλικων και υπερήλικων ανδρών» και «σώμα των μετριοτήτων»; Είναι "αγενείς, ακαλλιέργητοι και μετριότητες" όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην παράταξή σας; Πιστεύετε ότι είστε υπεράνω όλων; Θεωρείτε ότι είστε ανώτερος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους απλά και μόνο λόγω ηλικίας; Δεν αναμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά που τα τελευταία 24ωρα απασχολούν όλο το νησί. Αντίθετα, όπως λέει και το Ευαγγέλιο «καὶ γὰρ ἡ λαλιά σου δῆλόν σε ποιεῖ». Η ιστορία έχει διδάξει πως όποιος υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές και τα κοινώς αποδεκτά ηθικά όρια, δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας, κυρίως στα κοινά και την πολιτική. Αν αυτές τις αρχές πρεσβεύουν τα "Ελεύθερα Κύθηρα", να τις χαίρεστε!
Τέλος, υπάρχει και ένα ερώτημα για το οποίο αξιώνουμε σαφή απάντηση από τον κ. Σοφίο, έστω τώρα, μιας και προεκλογικά τήρησε - για γνωστούς λόγους - την απόλυτη σιωπή. Έχει άποψη για τις προσφυγές της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά της Εγχωρίου Περιουσίας;

Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα - Καινούργια Μέρα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

DRAKAKIS TOURS - ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ, 9 ΗΜΕΡΕΣ, ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ! ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20/10

Με χαρά ανακοινώνουμε την 9ήμερη εκδρομή του γραφείου μας από τα Κύθηρα στη μαγευτική Νότια Ιταλία από 12 ως 20 Οκτωβρίου 2024! Το ταξίδι μας περιλαμβάνει επισκέψεις στη Νάπολη, το Σαλέρνο, την αρχαία Πομπηία, το γραφικό Ποζιτάνο, καθώς και στα Ελληνόφωνα χωριά.
Ανακαλύψτε μαζί μας την ιστορία, τον πολιτισμό και την ομορφιά αυτής της μοναδικής περιοχής, συνδυάζοντας τη χαλάρωση με την περιπέτεια σε μια αξέχαστη εμπειρία.
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

Με εκτίμηση, 

Σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο ταξίδι!


drakakis tours

Τ. +30 6987 100 539
Ε: info@drakakistours.com


Πηγή: Drakakis Tours

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''BELVEDERE''

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του 1ου διήμερου Φεστιβάλ Belvedere που διοργανώθηκε από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο - Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων στις 29 και 30 /8/2024 στη Χώρα.
Στο ξεχωριστό αυτό αντάμωμα συμμετείχανμουσικοί και εκπρόσωποι της Giostradi Zante, ο Νικήτας με την ομάδα του και  για πρώτη φορά το χορευτικό συγκρότημα Σελίνου, Παλαιόχωρας Χανίων, ο συμπατριώτης μας καλλιτέχνης Μάνος Κομηνός, καθώς και χορευτές των χορευτικών τμημάτων Κυθήρων και Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.
Το Δ Σ του Συνδέσμου μας τους ευχαριστεί πολύ,όπως  και όλους εκείνους που στήριξαν το εγχείρημα αυτό. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους Βαλέριο και Ρενάτα Καλοκαιρινού (Photo Cerigο) που για άλλη μια φορά προσέφεραν "τα μέγιστα" στις εκδηλώσεις μας. Ακόμα ευχαριστείτον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φρατσιωτών και τον πρόεδρο του Ιωάννη Μαρέντη, τους χορηγούς επικοινωνίας Παναγιώτη Μπαχτή, Μανώλη Π.Καλλίγερο και Ιππόλυτο Πρέκα.
Θερμές ευχαριστίες στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων: ΡάϊκουΒανέσα, Νικολογιάννη Μυρτώ, Κονταράτου Χριστίνα, Φατσέα Γ. Ιωάννη, στους επιχειρηματίες: Μαυρομάτη Αντώνη,  Καρύδη Καλλιόπη, Ζερβού Κυράνη, Μπέλμπα Κώστα, Κασιμάτη Παναγιώτη, Γεωργιλά Χρήστο ,Δρακάκη Παναγιώτη, Μπάμπη, Ιω. Καλλίγερο, Νίκο Κασιμάτη, Μαρία ΙωΚαλλιγέρου, Παύλο Κορωναίο, Μανώλη Μ.Καλλίγερο, Στρατηγό Αθανάσιο, Λάμπογλου Γιώργο, Αντωνόπουλο Α.Τουρλομούση Α.Φυρρού Ελένη, τους επιχειρηματίες στη Χώρα Κοψιαύτη Γιάννη, Κορωναίου Μαρί, Στάθη Αντώνη, Κομηνό Κώστα, Κασιμάτη Μαρίνα, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Ποθητή Βενέρη, Πέτα Δέσποινα, Δαπόντε Στέλλα, Τακίδου Ρίτσα, Καλλίγερο Δημήτρη, Εμμανουήλ Σταύρο, Ανδρονίκου Ευγενία, Ackerman Kορνέλη, Πολυχρονάκου Παναγιώτα, Κορωναίου Μυρτώ, Σαγανά Αντιγόνη, Νομικό Δημήτρη, Μεταξινιάδου Γιούλη, Βόδενα Γιώργο, Πετροχείλου Μυρτώ, Κατσανεβάκη Σπύρο, Καλλιγέρου Κυριακή, Σεμιτέκολο Αλέξανδρο, Κουκάκη Εύα, Γιαννιώτη Μαρία, Μακρυγιάννη Εύη, Σεμιτέκολου Νταϊάνα, Μαρκόπουλο Πέτρο, Παπαβρανούση Γιάννη, τους ιδιώτες: Γρ.Χάρου, Κουσουρή Μαν, Σ.Μαύρο, Δ.Παναγόπουλο.
Για την εθελοντική προσφορά τους ευχαριστεί τους: Ιάκωβο Κουβαρά, Μανώλη Αθανασιάδη, Άκη Αγιοπλούδη, Παναγιώτη Κομηνό, Γεωργιλά Πάρη, Λεωνίδα Σταυρόπουλο και Αλέκο Ψιλιώτη. Τις εθελόντριες του συλλόγου μας: Αλεζίδου Τζ, Παπαδήμα Ε, Μάλαμα Π, Δερελή Π, Κουβαρά Β ,ΒενάρδουΙω, Παστού Ει, ΚομηνούΧ,  Σούγιαννη Π, Πολυχρονίδη Λ., Καντιώτου Ε, Μαρέντη Αντ. Χάρου Τζ, Μαρία Β. Λουράντου, Παλάσκα Ρ. Τσομπανάκη Ε. Δαπόντε Μ. Παναγοπούλου Ε. που πάντα  στηρίζουν το έργο μας.

Ευχαριστεί επίσης  τον Δήμο Κυθήρων υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ και τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών για την ευγενική παραχώρηση φορεσιών του χορευτικού τμήματος του.

Τέλος ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο των τμημάτων μας κ. Διονύση Κατσούλη που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων μας.
Η τεράστια στήριξη και εθελοντική προσφορά τόσων συμπολιτών μας μας δίνει αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε!!

Ευγνώμονες προς τον καθένα χωριστά!!

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων

Φωτογραφία: Ρενάτα Πανταζίδου - PHOTO CERIGO

''ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ - ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ;

Ομολογουμένως οι εκλογές της Εγχωρίου Περιουσίας να ήταν τυπικές πριν καν ξεκινήσουν. Και αυτό διότι ήδη γνωρίζαμε ότι οι δυο ομοειδείς παρατάξεις θα στήριζαν τον ίδιο υποψήφιο πρόεδρο. Διότι ενώ διαφωνούν σε άλλα μικροπράγματα, όταν πρόκειται για τη διαιώνιση του φαύλου συστήματος παραγωγής των δημοσίων έργων συμφωνούν.
Στη χθεσινή θλιβερή διαδικασία ουδείς από την συμπολίτευση και την μείζονα υποτιθέμενα αντιπολίτευση δεν είπε κουβέντα για την εγκατάλειψη του νησιού στην τύχη του: για την φυγή των νέων, την οικονομία, τις υποδομές, τον τουρισμό, για την πρωτογενή παραγωγή, για το περιβάλλον, για την ενέργεια, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την βοήθεια των αδυνάτων, τίποτα, τίποτα, τίποτα.
Για δύο ώρες το μόνο που ακούγαμε ήταν αλληλοσυγχαρητήρια για την τιμιότητα της Διοίκησης (λες και είναι επίτευγμα), για το «μεγάλο ντόρο» που έκανε η διαφήμιση των προσκυνημάτων και για άτακτες υποχωρήσεις απέναντι σε «ανυπέρβλητες» γραφειοκρατικές δυσκολίες όταν χρειάστηκε να γίνει κάτι νόμιμα (το κάμπινγκ να λειτουργήσει, το σπήλαιο να ανοίξει, το κτίριο στο Γύθειο να λαμβάνει ενοίκιο, τις τουαλέτες στις παραλίες να κατασκευαστούν, κλπ.).
Αυτή η ικανοποίηση που νιώθει το σώμα των μετριοτήτων από την επίλυση του 1/5 των μικροπροβλημάτων που το ίδιο θέτει ως ένδοξο στόχο (καθώς μόνο αυτά τολμάει να αντιμετωπίσει), σκορπάει μιζέρια και απογοήτευση σε όλους τους ελεύθερους, δημιουργικούς πολίτες. Άρα με σιγουριά σας λέμε πως στις επόμενες εκλογές πάλι θα συζητάμε για το αν η αναπτυξιακή πολιτική της Εγχωρίου βοήθησε ουσιαστικά το νησί μας. Και όσο και να θέλουμε να διαψευστούμε δυστυχώς ο Πρόεδρος της έχει ήδη δείξει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο. Μάλιστα οι προγραμματικές του δηλώσεις ήταν «θα κυνηγήσουμε τους ανθρώπους». Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να χάνουμε χρόνο λέγοντάς του τι είναι σωστό ή όχι (άλλωστε ο Βαγγέλης έχει δείξει ότι δεν δέχεται κριτική) εμείς απλά διαφωνούμε σε αυτό το μοντέλο διοίκησης της ΕΕΠΚΑ.
Και διαπιστώνουμε τελικά ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών αυτών είναι η Κα.Ταλλάρου Ελένη.
Εξηγούμε τους λόγους:
1. Με την υποψηφιότητα της απέδειξε αυτό που λέγαμε και προεκλογικά. Οι δυο συνδυασμοί είναι στην πραγματικότητα ίδιοι και έχουν κοινό συμφέρον: τα δημόσια έργα. (Κάποιοι είναι οι ενορχηστρωτές και οι υπόλοιποι ακολουθούν δίχως ίσως να αντιλαμβάνονται)
2. Για ακόμα μια φορά ένας νέος άνθρωπος από το νησί μας δεν φοβήθηκε να εκτεθεί σε μια άνιση εκλογική μάχη διεκδικώντας το αυτονόητο. Εφόσον δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διοίκηση πρέπει να αλλάξει.
3. Η ΕΕΠΚΑ έχει υποπέσει σε πολλά σφάλματα όπως οι παράνομες διανοίξεις οδών στις περιοχές Natura, η κακή διαμάχη με τον Σπύρο στο Καψάλι, οι διαμάχες με τους ανθρώπους που μαζεύουν αλάτι και σεμπρεβίβες. Σίγουρα όλοι αυτοί θα αναρωτιούνται σε μελλοντικές διαμάχες πώς θα ήταν με Πρόεδρο την Κα Ταλλάρου.
4. Αν και η δύναμη μας στο εκλεκτορικό σώμα ήταν περιορισμένη στα τέσσερα άτομα η πρόταση μας πήρε 6 ψήφους που σημαίνει πως κάποια ελεύθερα πνεύματα αναγνώρισαν την σοβαρή αυτή υποψηφιότητα για μια διαφορετική προσέγγιση στον σοβαρότατο αυτόν θεσμό.
5. Ακόμα και σημειολογικά να προσεγγίσει κανείς την χθεσινή διαδικασία, θα δει ένα μπουλούκι αγενών ακαλλιέργητων μεσηλίκων και υπερηλίκων ανδρών να αλληλοθαυμάζεται για 2 ώρες και έναν θρασύδειλο δήμαρχο στην κατά τα λεγόμενά του «υπέρτατη στιγμή για τη δημοκρατία» να μην δίνει καν για ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ το λόγο σε μια 29χρονη υποψήφια, όταν όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα.
Η ομορφιά είναι απειλή και το ενδεχόμενο να αποκτήσει λόγο και να αποκαλύψει τη γύμνια τρομάζει. Χωρίς καν να μιλήσει, η Ελένη έκανε όλους τους να μη μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια και απέδειξε ότι απέναντί της δεν μπορεί κανείς τους να σταθεί με ίσους όρους.
Αγαπητοί συμπατριώτες, σίγουρα κάποιοι θίγονται από τα λεγόμενα όμως σίγουρα δεν είναι προσωπικό το ζήτημα και δεν θίγουμε πρόσωπα αλλά θεσμικά πρόσωπα. Είμαστε σίγουροι πως πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και όχι να βολευόμαστε με το μέτριο.

Πηγή: Ελεύθερα Κύθηρα

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Στις 12 Σεπτεμβρίου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κυθήρων, Μαυρομμάτης Π. Αντώνιος, στην απολογιστική ενημέρωση της Εγχωρίου Περιουσίας των Κυθήρων.
Κατόπιν ενημέρωσης των πεπραγμένων και του απολογισμού αυτής, πραγματοποιήθηκαν εκλογές όπου ο προηγούμενος Πρόεδρος Ευάγγελος Βενάρδος ξαναεκλέχθηκε.
Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη στο έργο του.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κυθήρων,
Μαυρομμάτης Π. Αντώνιος
Πηγή: Δημ. Τοπική Οργάνωση ΝΔ Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ 2024 - ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΒΕΝΑΡΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του δημαρχείου Κυθήρων στη Χώρα.
Παρουσία του εκλεκτορικού σώματος (Δημοτικό Συμβούλιο και Τοπικά Συμβούλια)
αλλά και κατοίκων ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής αρχικά έκαναν μια αναλυτική ενημέρωση πεπραγμένων της προηγούμενης θητείας, ακολούθησαν τοποθετήσεις από μέλη του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων προς την Επιτροπή και στο τέλος στήθηκε η κάλπη για τις ψηφοφορίες.
Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, πως η διαδικασία προβλέπει τρείς ψηφοφορίες. στην πρώτη εκλέγεται Πρόεδρος, στη δεύτερη τα τακτικά μέλη και στην τρίτη ψηφοφορία τα αναπληρωματικά.
Εκτός από τους υποψηφίους που σας είχαμε παρουσιάσει σε σχετικό ρεπορτάζ μας χθες (βλ. ΕΔΩ), λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ο Δήμαρχος Κυθήρων πρότεινε τον κ. Ιωάννη Χλαμπέα και ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε τον κ. Νίκο Κομηνό.
Από τους συνολικά 44 εκλέκτορες, παρόντες ήταν οι 40 στις 2 πρώτες ψηφοφορίες και 39 στην τρίτη.
Στην ψηφοφορία για εκλογή νέου Προέδρου ο κ. Ευάγγελος Βενάρδος επανεξελέγη Πρόεδρος, με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας 33 ψήφους, η κα. Ελένη Ταλλάρου έλαβε 6 ψήφους, ενώ υπήρξε κι ένα λευκό.
Στην ψηφοφορία για εκλογή τακτικών μελών εκλέχτηκαν ο κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος με 12 ψήφους, ο κ. Γιώργος Καλλίγερος με 9, ο κ. Βύρωνας (Βρεττός) Πρωτοψάλτης με 8 ψήφους και ο κ. Δημήτρης Πανάρετος με 7 ψήφους.
Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για τη σειρά των αναπληρωματικών μελών ο κ. Ιωάννης Χλαμπέας ήρθε πρώτος με 21 ψήφους, ενώ ακολούθησαν ο κ. Νίκος Κομηνός με 12 ψήφους και ο κ. Μανώλης Χάρος με 5 ψήφους.

Συνεπώς η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων είναι:
Πρόεδρος:
κ. Ευάγγελος Βενάρδος
Τακτικά Μέλη:
κ. Γιώργος Μεγαλονόμος
κ. Γιώργος Καλλίγερος
κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης
κ. Δημήτρης Πανάρετος
Αναπληρωματικά Μέλη:
κ. Ιωάννης Χλαμπέας
κ. Νίκος Κομηνός
κ. Μανώλης Χάρος

Εμείς τους συγχαίρουμε για την εκλογή τους και τους ευχόμαστε καλή θητεία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών:

Εκλογή Προέδρου (ψήφισαν 40):
Ευάγγελος Βενάρδος 33
Ελένη Ταλλάρου 6
Λευκά 1

Εκλογή Τακτικών Μελών (ψήφισαν 40):
Γιώργος Μεγαλοκονόμος 12
Γιώργος Καλλίγερος 9
Βύρωνας Πρωτοψάλτης 8
Δημήτρης Πανάρετος 7
Μανώλης Χάρος 3
Ιωάννης Χλαμπέας 0
Νίκος Κομηνός 0
Άκυρα 1

Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών (ψήφισαν 39):
Ιωάννης Χλαμπέας: 21
Νίκος Κομηνός: 12
Μανώλης Χάρος: 5
Λευκά 1

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTO CERIGO

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1/5 ΕΩΣ 31/8 2023 & 2024

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Περίοδος αναφοράς: 1/5 - 31/8
Επίσημα στοιχεία Λιμενικής Αρχής και Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων
2023: 75.940
2024: 79.645

Πηγή: Ευστράτιος Χαρχαλάκης
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ





Πηγή: Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικυθήρων

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΣΟΦΙΟΣ - ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΧΘΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΤΑΛΛΑΡΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Δέκα λόγοι για να εκλεχθει η Ελένη Ταλλάρου ως Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας:
1. Είναι νέα
2. Κατέχει τεχνοκρατική γνώση στα δημόσια έργα-μελέτες. (μέχρι τώρα ουδέποτε είδαμε Πρόεδρο με αυτές τις γνώσεις)
3. Είναι τίμια
4. Είναι εργατική
5. Δεν έχει κομματική ταυτότητα άρα και κομματικές γραμμές
6. Είναι μεγαλωμένη στο Τσιρίγο, άρα γνωρίζει τις ανάγκες του
7. Είναι ομαδικός χαρακτήρας, άρα θα αφουγκράζεται τον κόσμο
8. Έχει μάθει να παιδεύεται για να κατακτήσει κάτι
9. Είναι με το χαμόγελο συνεχώς στα χείλη
10. Όλα τα παραπάνω φέρνουν μία ελπίδα για το μέλλον των νησιών μας.
Η υποψηφιότητα της πρέπει να αντιμετωπιστεί με την λογική και γνώμονας όσων ψηφίζουμε να είναι το μέλλον του τόπου μας.
Ας δώσουμε επιτέλους χώρο στους ικανούς.
Η απόφαση μου να μην ψηφίσω τον Κο Βενάρδο αλλά να στηρίξω μια υποψηφιότητα σαν της Κας Ταλλάρου είναι πολιτική και όχι προσωπική.
Ο τόπος μας πάνω από όλους και όλα.

Πηγή: Ανάργυρος Σοφίος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χτες και μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καλλίγερο βρέθηκα στον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο των Κυθήρων.
Προτίμησα, απευθυνόμενος στους μαθητές, να ξεφύγω λίγο από τις στερεότυπες ευχές που συνήθως δίδονται μια τέτοια ημέρα και θυμήθηκα το θέμα που είχε πέσει στις Πανελλήνιες, στην Έκθεση, πριν αρκετά χρόνια: "Τεχνολογία: ευλογία ή κατάρα για το σύγχρονο άνθρωπο; Αναλύστε". Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, το σχολείο είναι μια χρυσή ευκαιρία για να μη χάσουμε, αλλά και για να επαυξήσουμε, τη Φυσική Νοημοσύνη, που είναι το μόνο πράγμα που κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να μας αφαιρέσει!
Καλή σχολική χρονιά!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/9 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Έφτασε η ώρα των εκλογών για την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Κυθήρων οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου και μελών της Επιτροπής.
Εμείς λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους που αναμένεται να βρεθούν στα ψηφοδέλτια και θα διεκδικήσουν την ψήφο του εκλεκτορικού σώματος.
Εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος θα είναι ο νυν Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βαγγέλης Βενάρδος, ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει κάνει μια καλή θητεία με αρκετά πράγματα να έχουν διευθετηθεί και να έχουν δρομολογηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του (βλ. ΕΔΩ).
Την Τετάρτη 11/9 με ανακοίνωση της η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων (Ελεύθερα Κύθηρα) πρότεινε για υποψήφια Πρόεδρο της Επιτροπής την κα. Ελένη Ταλλάρου (βλ. ΕΔΩ).
Συνεχίζούμε με τους υποψηφίους για μέλη της Επιτροπής και όπως πληροφορούμαστε από την παλιά Επιτροπή εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης, ο κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος και ο κ. Δημήτρης Πανάρετος, ενώ αντιθέτως αναμένεται να μην είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Γιάννης Βάρδας.
Στα νέα ονόματα που θα είναι υποψήφιοι αναμένονται να είναι ο κ. Γιώργος Καλλίγερος (πρώην Έφορας) και ο κ. Μανώλης Χάρος (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων).
Δεν ξέρουμε αν την τελευταία στιγμή υπάρξουν και κάποιοι ακόμα υποψήφιοι, εμείς από τη μεριά μας ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και πρέπει να τονίσουμε πως ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας είναι μοναδικός στον Ελλαδικό χώρο και πολύ σημαντικός για τα νησιά μας!
Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε πως ανοιχτό στο κοινό θα είναι το πρώτο μέρος της διαδικασίας που περιλαμβάνει την έκθεση πεπραγμένων, από την απερχόμενη Επιτροπή, ενώ το στάδιο της ψηφοφορίας θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, με τους εκλέκτορες και τους υποψηφίους μόνο παρόντες.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ CAMPING ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 2025

Σε νέα εποχή μπήκε κι επίσημα από το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπεμβρίου το camping στο Καψάλι Κυθήρων, μετά την υπογραφή της 20ετούς σύβασης μίσθωσης του χώρου από την Επιτροπή Εγχωρίου  Πειρουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, στους πλειοδότες του διαγωνισμού, κ. Δημήτρη Καλλίγερο και κ. Νίκο Καλλίγερο.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κυθήρων, παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη, του Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου κ. Βαγγέλη Βενάρδου, της κας Χρυσούλας Σοφίου αρμόδιας υπαλλήλου της Εγχωρίου και του κ. Δημήτρη Καλλίγερου Νομικού Συμβούλου των επενδυτών, οι νέοι μισθωτές του camping υπέγραψαν τη σύμβαση και όπως δήλωσαν στο σταθμό μας, στόχος τους είναι να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου το camping στο Καψάλι να είναι έτοιμο για τη σεζόν του 2025!
Ικανοποιημένος αλλά κι αισιόδοξος ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου περιουσίας μετά την επιτυχή ολοκήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης, που αφενώς θα επαναλειτουργήσει το camping ενώ παράλληλα εξασφαλίζει νέα έσοδα για την Εγχώριο.
Να θυμίσουμε ότι το camping έκλεισε το 2019 κι από τότε, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων, παραμένει κλειστό γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και δυσαρέσκεια στους λάτρεις αυτής της μορφής διακοπών.
Μετά το πέρας της διαδικασίας και την υπογραφή της νέας σύμβασης μίλησε στο σταθμό μας και στον Παναγιώτη Μπαχτή ο Δήμαρχος Κυθήρων, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
"Σήμερα νοιώθω δικαίωση καθώς ένας αγώνας ετών πλέον αποδίδει καρπούς. Αποδείχθηκε περίτρανα πόσο σωστή ήταν η απόφασή μας να αποδώσουμε τη διαχείριση του Camping Καψαλίου στην Εγχώριο Περιουσία όπου ανήκει, και εκείνη με τη σειρά της να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μακροχρόνιας μίσθωσης του χώρου, ώστε μέσα από μια σοβαρή ιδιωτική επένδυση, το Καψάλι να αποκτήσει μια σύγχρονη τουριστική υποδομή, με θετικό αντίκτυπο σε όλο το νησί. Όσο και αν κατηγορηθήκαμε για την απόφασή μας αυτή, η σημερινή υπογραφή του Συμφωνητικού Μίσθωσης, αποτελεί δικαίωση και ταυτόχρονα παρακαταθήκη για το μέλλον".

Κλείνοντας θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως οι νέοι επιχειρηματίες που ανέλαβαν το camping ο κ. Νίκος Καλλίγερος και ο κ. Δημήτρης Καλλίγερος είναι Κυθήριοι, μένουν μόνιμα στα Κύθηρα μαζί με τις οικογένειες τους, δραστηριοποιούνται όλο το χρόνο επιχειρηματικά στο νησί, μάλιστα ο κ. Δημήτρης Καλλίγερος είναι και εκλεγμένος αντιδήμαρχος Κυθήρων, γεγονός που δείχνει την αγάπη τους για τον τόπο τους, δεν είναι ''περαστικοί'' κι ενδιαφέρονται πραγματικά για την τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την καλύτερη βάση εκκίνησης κι εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο τους εγχείρημα.









Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

ΤΑ ''ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ'' ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΑΛΛΑΡΟΥ

Πολλές από τις ενέργειες που συμπεριλήφθηκαν στον πρόσφατο απολογισμό της Εγχωρίου κατάφεραν να εναντιωθούν σε όλες τις προγραμματικές μας αρχές (σχεδιασμός, οικονομική διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, προστασία του περιβάλλοντος) και επομένως η λειτουργία του θεσμού απέχει από αυτό που ως παράταξη θεωρούμε ιδανικό.
Διότι επιπλέον της δεδομένης προσωπικής ακεραιότητας των μελών του ΔΣ και παρά το όποιο θετικό πρόσημο, θεωρούμε απαραίτητη
1. την ύπαρξη αναπτυξιακού οράματος αντί άμυνας επί των κεκτημένων,
3. αντίληψης συνεργασίας αντί ατομικών επιλογών και ατζέντας,
3. ικανότητα σχεδιασμού και σύγχρονου τρόπου διοίκησης (με συνδυασμό τεχνοκρατικής υποστήριξης και συμμετοχικών διαδικασιών).

Επιπλέον, θεωρούμε αυτονόητο ότι όλες ο στρατηγικές θέσεις για την ανάπτυξη του μικρού μας τόπου θα έπρεπε να καλύπτονται από πρόσωπα απαλλαγμένα από γραμμάτια και εξαρτήσεις (όσο κι αν αυτό προβάλλεται –μα φυσικά!- ως προσόν από τους ίδιους τους κομματικούς μηχανισμούς) που θα μας κοιτούν στα μάτια, θα δημιουργούν ομορφιά, θα ενώνουν και δεν θα διχάζουν τη μικρή μας κοινωνία.
Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι τα ΕΚ θα προτείνουμε υποψήφια για τη θέση του προέδρου σύμφωνα με τη δική μας κατανόηση για τη σημασία και τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας της ΕΕΠΚΑ.
Η πρόταση μας είναι η Ταλλάρου Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός, ετών 29, μεγαλωμένη στον Δρυμώνα Κυθήρων.
Καλούμε το εκλεκτορικό Σώμα όλων των παρατάξεων του Δήμου μας να αγκαλιάσουν την επιλογή αυτή.

Πηγή: Ελεύθερα Κύθηρα

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!

Τα προβλήματα της ύδρευσης λύνονται με έργα, όχι με λόγια! Ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση 3 νέων μονάδων αφαλάτωσης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης!

Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΜΑΚ για την εκτέλεση της προμήθειας «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κυθήρων» προϋπολογισμού μελέτης 1.896.000€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Προηγήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης, ηλεκτρονικής δημοπράτησης και ελέγχου της διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού συνολικής ημερήσιας δυναμικότητες 700 κυβικών μέτρων και πέντε (5) αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (waterkiosk), με σκοπό την παροχή επί 24ώρου βάσεως, νερού κατάλληλου για πόση στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις (3) μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού θα εγκατασταθούν ως εξής:

Στο Καψάλι μια (1) φορητή μονάδα ημερήσιας δυναμικότητας 300 m3 πόσιμου νερού

Στον Αυλέμονα μια (1) φορητή μονάδα ημερήσιας δυναμικότητας 300 m3 πόσιμου νερού

Στα Αντικύθηρα μία (1) μονάδα ημερήσιας δυναμικότητας 100 m3 πόσιμου νερού.

Οι πέντε (5) αυτόνομες μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού ημερήσιας δυναμικότητας 6 m3 πόσιμου νερού έκαστη, θα εγκατασταθούν στους οικισμούς Αγ. Πελαγία, Ποταμός, Καψάλι, Λιβάδι και Αυλέμονας, αντίστοιχα και θα επεξεργάζονται το νερό του εκάστοτε δικτύου.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η προμήθεια, φόρτωση, μεταφορά, πλήρης εγκατάσταση και σύνδεση με κάθε απαραίτητο δίκτυο, εκπαίδευση χρήσης και λειτουργίας, διενέργεια λειτουργικών δοκιμών, ελέγχων και αναλύσεων του παραγόμενου νερού. Επιπλέον στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή σχεδόν 6,5 χιλιομέτρων νέων δικτύων ύδρευσης για τη μεταφορά του νερού στις δεξαμενές.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στα Αντικύθηρα και θα υπάρξει σημαντική αύξηση στην διαθέσιμη ποσότητα πόσιμου νερού στα Κύθηρα. Θυμίζουμε ότι με τις νέες αφαλατώσεις, στον Δήμο μας θα λειτουργούν πλέον συνολικά 6 αφαλατώσεις με ημερήσια δυναμικότητα 1.600 κυβικών μέτρων! Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής είναι η όδευση του νερού της αφαλάτωσης του Αυλέμωνα προς την περιοχή της Σκληρής και του Καψαλίου προς τον Κάλαμο και το Λιβάδι, με την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης, για τα οποία έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα χρηματοδότησης.

Το έργο των νέων μονάδων αφαλάτωσης χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ως Υποέργο 2 της πράξης «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Κυθήρων». Το Υποέργο 1 «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων – διασύνδεση δεξαμενών», που αφορά σε εργασίες αντικατάστασης περίπου 23 χλμ παλαιών δικτύων ύδρευσης ήδη εκτελείται (έχει διακοπεί προσωρινά λόγω θερινής περιόδου).

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ολοκληρωμένο σχεδιασμό έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι βέλτιστες εφικτές λύσεις. Ο Δήμος Κυθήρων με συστηματική προσπάθεια έχει επιτύχει την εξασφάλιση πολύ μεγάλων πόρων από πολλές διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Φιλόδημος, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης, Υπουργείο Ναυτιλίας, Περιφέρεια Αττικής) για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και την βελτίωση της ποιότητας του νερού στους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Πηγή: kythira.gr