Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετέβη στην Αθήνα όπου είχε τις ακόλουθες επαφές και συναντήσεις:

  1. Με το νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιο για την Ιθαγένεια, κ. Δημήτρη Κάρναβο με τον οποίο συζήτησε τρόπους αναβάθμισης της διαδικασίας απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ζήτημα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις νέες γενιές Ελλήνων ομογενών και ειδικότερα το νησί μας λόγω του μεγάλου αριθμού αποδήμων στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
  2. Με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Συζητήθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης νέων έργων για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις καθώς και η διαδικασία ωρίμασης έργων άρδευσης, επικείμενης σχετικής πρόσκλησης χρηματοδότησης σε περίπου 1 χρόνο. Επιπλέον, αναλύθηκε η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος LEADER στα Κύθηρα, από το οποίο (και από το σκέλος του Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑ), έχουν χρηματοδοτηθεί 69 δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000€.
  3. Με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιο Μάνο. Ο Δήμαρχος έθεσε το σοβαρό ζήτημα των συνεχών βυθίσεων τάσης και των προβλημάτων που αυτές προκαλούν συνολικά στο δίκτυο και ειδικότερα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Πρότεινε την κατασκευή νέου Υ/Σ υψηλής προς μέση τάση στην περιοχή της Νεάπολης, που θα εξυπηρετεί τη Νότια Λακωνία, τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο, αυξάνοντας τις εφεδρικές γέφυρες προς το νησί μας. Το ζήτημα θα τεθεί και στον ΑΔΜΗΕ. Επιπλέον συζητήθηκε η ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ στα Κύθηρα, λόγω επικείμενων συνταξιοδοτήσεων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υπογειοποιήσεων δικτύου στον Αβλέμωνα και το Μυλοπόταμο, έργα που θα υλοποιηθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος μετείχε σε ευρεία τεχνική σύσκεψη, στην έδρα του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, με αντικείμενο την επικείμενη έναρξη υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Δικτύου που αφορά την εκπόνηση μελετών και ωρίμαση νέων μεγάλων έργων υποδομής, η οποία πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κυθήρων όσο και από το Δ.Σ. του Δικτύου Νήσων.

Τέλος, συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την οικονομική απεμπλοκή του έργου κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας, ενώ υπέγραψε και την τροποποιημένη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και 16 Δήμων της Αττικής (συμπ. του Δήμου Κυθήρων) για το έργο «Ενίσχυση οδικής ασφάλειας».

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου