Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ CAMPING ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 2025

Σε νέα εποχή μπήκε κι επίσημα από το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπεμβρίου το camping στο Καψάλι Κυθήρων, μετά την υπογραφή της 20ετούς σύβασης μίσθωσης του χώρου από την Επιτροπή Εγχωρίου  Πειρουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, στους πλειοδότες του διαγωνισμού, κ. Δημήτρη Καλλίγερο και κ. Νίκο Καλλίγερο.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κυθήρων, παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη, του Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου κ. Βαγγέλη Βενάρδου, της κας Χρυσούλας Σοφίου αρμόδιας υπαλλήλου της Εγχωρίου και του κ. Δημήτρη Καλλίγερου Νομικού Συμβούλου των επενδυτών, οι νέοι μισθωτές του camping υπέγραψαν τη σύμβαση και όπως δήλωσαν στο σταθμό μας, στόχος τους είναι να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου το camping στο Καψάλι να είναι έτοιμο για τη σεζόν του 2025!
Ικανοποιημένος αλλά κι αισιόδοξος ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου περιουσίας μετά την επιτυχή ολοκήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης, που αφενώς θα επαναλειτουργήσει το camping ενώ παράλληλα εξασφαλίζει νέα έσοδα για την Εγχώριο.
Να θυμίσουμε ότι το camping έκλεισε το 2019 κι από τότε, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων, παραμένει κλειστό γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και δυσαρέσκεια στους λάτρεις αυτής της μορφής διακοπών.
Μετά το πέρας της διαδικασίας και την υπογραφή της νέας σύμβασης μίλησε στο σταθμό μας και στον Παναγιώτη Μπαχτή ο Δήμαρχος Κυθήρων, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
"Σήμερα νοιώθω δικαίωση καθώς ένας αγώνας ετών πλέον αποδίδει καρπούς. Αποδείχθηκε περίτρανα πόσο σωστή ήταν η απόφασή μας να αποδώσουμε τη διαχείριση του Camping Καψαλίου στην Εγχώριο Περιουσία όπου ανήκει, και εκείνη με τη σειρά της να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μακροχρόνιας μίσθωσης του χώρου, ώστε μέσα από μια σοβαρή ιδιωτική επένδυση, το Καψάλι να αποκτήσει μια σύγχρονη τουριστική υποδομή, με θετικό αντίκτυπο σε όλο το νησί. Όσο και αν κατηγορηθήκαμε για την απόφασή μας αυτή, η σημερινή υπογραφή του Συμφωνητικού Μίσθωσης, αποτελεί δικαίωση και ταυτόχρονα παρακαταθήκη για το μέλλον".

Κλείνοντας θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως οι νέοι επιχειρηματίες που ανέλαβαν το camping ο κ. Νίκος Καλλίγερος και ο κ. Δημήτρης Καλλίγερος είναι Κυθήριοι, μένουν μόνιμα στα Κύθηρα μαζί με τις οικογένειες τους, δραστηριοποιούνται όλο το χρόνο επιχειρηματικά στο νησί, μάλιστα ο κ. Δημήτρης Καλλίγερος είναι και εκλεγμένος αντιδήμαρχος Κυθήρων, γεγονός που δείχνει την αγάπη τους για τον τόπο τους, δεν είναι ''περαστικοί'' κι ενδιαφέρονται πραγματικά για την τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την καλύτερη βάση εκκίνησης κι εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο τους εγχείρημα.









Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου