Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (26/8)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Δευτέρα στις 13:30´στην θέση Μαδερά. Λόγω της πυκνής βλάστησης πήρε μεγάλες διαστάσεις. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, ο Δήμος, ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και μεγάλος αριθμός εθελοντών Κυθηρίων, με βυτιοφόρα τρακτέρ και κάθε άλλο μέσο, συνέβαλαν στην κατάσβεση της. Καταλυτική ήταν όμως η δράση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ, σε συνδυασμό με την συντονισμένη επιχείρηση των χερσαίων δυνάμεων που μεταφέρθηκαν από Πελοπόννησο και Αθήνα.

Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς ο Δήμος απευθυνόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζήτησε ενισχύσεις. Τέσσερα οχήματα με 10 άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή της πυροσβεστικής Γυθείου, Κώστα Γραφάκο, έφθασαν με το πλοίο "Πορφυρούσσα", ενώ 24 άνδρες της ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Διοικητή τους Ταξίαρχο Σαξώνη, με πτήσεις ελικοπτέρου, ανέλαβαν δράση και τον συντονισμό της επιχείρησης.
Κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο οποίος άμεσα ενημέρωσε τον κ. Δένδια, κατέφθασαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και άρχισαν τις ρήψεις νερού.
Στη συνέχεια άλλα τρία αεροπλάνα ήλθαν να αντικαταστήσουν τα πρώτα και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. 
Το ανακριτικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής, μετά από έρευνα συνέλαβε κάτοικο της περιοχής ο οποίος ομολόγησε ότι από δική του αμέλεια προκλήθηκε η πυρκαγιά.
Ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης και βοήθησαν ώστε να μην γίνει μεγαλύτερη καταστροφή.



Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου