Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Οι πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τον τόπο μας (Μελιδόνι, Μαδερά, κλπ) αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία με τη σωστή συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και με τη συνεισφορά των εθελοντών κατοίκων οι οποίοι συνδράμουν σε κάθε τέτοια περίπτωση με τα τρακτέρ τους, τα βυτία και τα κατάλληλα μηχανήματα. 
Η συμβολή αυτών των τελευταίων, των εθελοντών με τρακτέρ, βυτία και μηχανήματα είναι πολύ σημαντική για την κατάσβεση των πυρκαγιών και φάνηκε και στην τελευταία φωτιά στα Μαδερά όπου λόγω έλλειψης δεξαμενών γεμάτων νερό κοντά στο μέτωπο, τα πυροσβεστικά γέμιζαν από τα βυτία των ιδιωτών που είχαν έρθει με τα τρακτέρ, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια της κατάσβεσης.
Οφείλουμε επομένως όλοι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλες τις υπηρεσίες που είναι εντεταλμένες για την πυρόσβεση αλλά επίσης και προς όλους εκείνους τους ιδιώτες οι οποίοι είναι πάντα παρόντες  όταν ο κίνδυνος της φωτιάς απειλεί περιουσίες και ζωές. Με αυτοθυσία και με προσωπικό κίνδυνο οι ίδιοι αλλά και θέτοντας στη διάθεση των αρμοδίων  τα βυτία τους και τα άλλα μηχανήματα. Και επειδή οι ευχαριστίες πρέπει να εκφράζονται και έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια, ζητώ από τον δήμαρχο Κυθήρων να αποζημιώσει όσους συνέβαλαν με τρακτέρ, βυτία κλπ, τουλάχιστον με το πετρέλαιο το οποίο αναγκαστικά ξόδεψαν  για να βοηθήσουν στην κατάσβεση όλων των πυρκαγιών. Άλλωστε ο δήμος Κυθήρων, ως γνωστό, εισέπραξε 59.000€ για  τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ποσό το οποίο είναι υποχρεωμένος να διαθέσει εξ ολοκλήρου για πυρασφάλεια και πυροπροστασία του θέρους 2013, και δεν επιτρέπεται να διατεθεί για άλλους σκοπούς. Ζητώ ως εκ τούτου από το δήμαρχο να δημοσιεύσει αναλυτικά που και πως διατέθηκε το παραπάνω κονδύλι και επίσης ζητώ να υπάρχει δαπάνη για το πετρέλαιο που θα χορηγηθεί στους ιδιώτες οι οποίοι συνέβαλλαν με τα οχήματα τους. Αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση μας προς τους ανθρώπους οι οποίοι προστατεύουν με αυτοθυσία τις ζωές και τις περιουσίες μας από τον κίνδυνο της φωτιάς κάθε φορά που προκύπτει, καίτοι δεν είναι υποχρεωμένοι προς τούτο.

Δημήτρης Φατσέας
Δημοτικός  Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου