Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 29/11/2013

Χθες Παρασκευή 29/11 στη 1 το μεσημέρι, μετά από πολύμηνες διαδικασίες και διαβουλεύσεις, η Αντιπεριφέρεια Νήσων παρέδωσε στον Δήμο Κυθήρων το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν παλιότερα το Επαρχείο Κυθήρων και εν συνεχεία λειτουργούσε ως γραφείο της Περιφέρειας στα Κύθηρα. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως μετά την κατάργηση του Επαρχείου Κυθήρων και την μετάθεση του τελευταίου υπαλλήλου της Περιφέρειας από τα Κύθηρα στην Αττική, το γραφείο παρέμενε κλειστό. Το συγκεκριμένο δημοτικό ακίνητο να πούμε πως είναι σε πλεονεκτική θέση στη Χώρα Κυθήρων και δίνει την δυνατότητα τώρα να αξιοποιηθεί από άλλη υπηρεσία, για παράδειγμα την Ελληνική αστυνομία, βοηθώντας την σημαντικά στο έργο της.
Το Πρωτόκολλο παράδοσης υπογράφηκε από τον κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, αντιδήμαρχο Κυθήρων και τον κ. Χρήστο Θεοδωρακόπουλο, υπάλληλο της περιφερειακής ενότητας νήσων. Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρακόπουλος έδειξε στον κ. Πρωτοψάλτη τους χώρους του πρώην επαρχείου, για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία παραδίδεται το κτίριο και στην συνέχεια παραδόθηκαν και τα κλειδιά. 
Ο Αντιδήμαρχος μετά την παράδοση έκανε, την εξής δήλωση στον σταθμό μας:
 << Στο κτίριο αυτό σκοπεύουμε, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξη στο άμεσο μέλλον, να στεγαστεί το αστυνομικό τμήμα Κυθήρων αφού γίνουν πρώτα κάποιες επισκευές. Διότι το κτήριο όπου στεγάζεται τώρα το Α.Τ. Κυθήρων έχει σοβαρά προβλήματα.>>
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την παραλαβή - παράδοση:



Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: PHOTO CERIGO - Καλλιόπη Κασιμάτη
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 - Καλλιόπη Κασιμάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου