Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Η ''ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ'' ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4.11.2013

Η "απίστευτη ελαφρότητα” της Πρωτοβουλίας. 
Με αυτό τον πομπώδη τίτλο η παράταξη "Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία", δια του εκπροσώπου της επί του τύπου, απευθύνεται στην Δημοτική Αρχή. Με την τελευταία ανακοίνωσή της, ξεπερνώντας και τον εαυτό της, θέλοντας μάλλον να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο το νοσηρό κλίμα του νησιού!

Με εκφράσεις του τύπου" Ο Κουκούλης και τα παλικάρια του..." ή "είναι ώρα να τα μαζέψει και να πάει σπίτι της!" τι θέλει να επιτύχει; 

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης ούτε "παλικάρια" έχει, ούτε το αξίωμα που κατέχει, το έλαβε με κάποιο ανορθόδοξο τρόπο. Έχει συνεργάτες και στην θέση που είναι βρέθηκε με την έγκριση της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Αμφισβητεί η εν λόγω παράταξη την εντιμότητα του Δημάρχου και των συνεργατών του; Να το δηλώσει χωρίς περιστροφές. Στο περιβόητο πόρισμα, με τα τόσα λάθη, τι έχει επισημανθεί; Μήπως βρέθηκε κάποιο έλλειμμα; Υπάρχει επισήμανση για κακοδιαχείριση; 

Τυπικές παραλήψεις εντόπισε και το κατηγορητήριο προσάπτει την αστήρικτη κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τις παρατάσεις που εδόθησαν προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που είχαν προγραμματισθεί. Τα έργα αυτά, λόγω αντικειμενικών προβλημάτων και της οικονομικής κρίσης καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν. 

Ολοκληρώθηκαν όμως χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τον Δήμο. Τα μόνα έργα που κόστισαν παραπάνω είναι αυτά που κατασκεύασε ο καταγγέλλων εργολάβος, ο οποίος φαίνεται να ενδιαφέρεται για τα οικονομικά του Δήμου, αλλά ο ίδιος εισπράττει από το Δήμο αναθεωρήσεις και τόκους!
 

Οι παρατάσεις δόθηκαν για το συμφέρον του τόπου και κανενός άλλου, ενώ από πουθενά δεν προκύπτει δόλος, άρα δεν υφίσταται αδίκημα! Αν κάποιοι ήθελαν να μην ολοκληρωθούν τα έργα, για να κατηγορούν τον Δήμαρχο, τί να τους κάνουμε; είναι δικό τους το πρόβλημα! Εμείς εργαζόμαστε και μοχθούμε καθημερινά για να έχουμε αποτέλεσμα. 

Φέτος διπλασιάστηκε ο αριθμός των πούλμαν που επισκέφθηκαν το νησί τον Σεπτέμβριο, λόγω της κατασκευής του δρόμου προς την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επιχειρηματίες του Τουρισμού. 

Όσο για το περιβόητο «ασυμβίβαστο» του Αντιδημάρχου, η εν λόγω παράταξη, υιοθετεί προφανώς απολύτως τις απόψεις των καταγγελλόντων. Δηλαδή ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, αν εκλεγεί και γίνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, να πρέπει να κλείσει την επιχείρησή του ή να μην μπορεί να έχει πελάτη όποιον έχει συναλλαγές με τον Δήμο. 

Ο Δήμος μας είναι ένας από τους 29 Δήμους της Χώρας που δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, που δεν έχει χρέη, που πληρώνει το προσωπικό του στην ώρα του και που παρά την οικονομική κρίση ολοκληρώνει τα έργα του. Αυτό δεν γίνεται τυχαία ούτε αυτόματα, γίνεται με καθημερινή προσπάθεια και με πολύ δουλειά των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής.
Καλό λοιπόν θα είναι οι υπεύθυνοι της "Πρωτοβουλίας" να προσέχουν τις εκφράσεις τους! 

Αν θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Κυθηρίων, αυτό δεν θα το επιτύχουν με το να βρίζουν τους αντιπάλους τους. Θα πρέπει οι ίδιοι να δείξουν ότι είναι και πιο εργατικοί και πιο αποτελεσματικοί από εμάς, κάτι που κατά την άποψή μας δεν φαίνεται να ισχύει. Θα χρειαστεί να διανύσουν ακόμη τεράστια απόσταση προκειμένου να το επιτύχουν. 

Στην ανακοίνωσή της η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία επιμένει να μας κατηγορεί, για συστηματική ανευθυνότητα! Για απίστευτη άγνοια! Για ασυγχώρητη ελαφρότητα! Για υπερφίαλη έπαρση! Ποιός ο κ. Σταθάτος! Τί άλλο θα ακούσουμε; 

Τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα κονδυλοφόρων του Διαδικτύου αφορούν μόνο αυτούς που τα τροφοδοτούν χωρίς ντροπή, δημιουργώντας προβλήματα στο νησί μας. Αυτοί καταβαραθρώνουν το όνομά του, προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη. 

Τέλος σχετικά με το πλάτος του δρόμου στην διασταύρωση των Φρατσίων, τώρα πλέον είναι 8,40m στο στενότερο σημείο! Αυτοί που επιμένουν στην "ανόητη" άποψη ότι είναι στενότερο, ας το ξαναμετρήσουν με περισσότερη προσοχή! 

Διαπλατύνσεις γίνονται αυτή την περίοδο και σε άλλους δρόμους του νησιού, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών των οικοπέδων, γι’ αυτό θα ήταν καλό να μην τους αποθαρρύνουμε.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου