Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΌΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!

Με τον τίτλο "Ενώπιον της δικαιοσύνης οι τοπικοί άρχοντες των Κυθήρων" διάφορα blogs δυστυχώς και Κυθηραικά, αναδημοσιεύουν άρθρο, το οποίο με τα ψεύδη και τις ανακρίβειες, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της δίκης. Έχει όμως απώτερο στόχο,  να θίξει την τιμή και την υπόληψη, του Δημάρχου την δική μου και της οικογένειάς μου.
Το δημοσίευμα προσπαθεί να χρεώσει, δεν καταλαβαίνω σε ποιόν, ακόμη και την καθυστέρηση του ελέγχου στον Δήμο Κυθήρων, μετά την ανώνυμη!!! καταγγελία της 2-2-2011.
Μετά τον έλεγχο που έγινε στον Δήμο μας και τις επώνυμες πλέον καταγγελίες, των Πολύμνιας Σοφίου και Νικολάου Βαρούνη παρεπεμφθήκαμε στην δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος!
Η πρώτη από τους κατηγόρους μας Πολύμνια Σοφίου, έχει στραφεί εναντίον μας, επείδη δεν κλείναμε το ανταγωνιστικό μαγαζί του χωριού της, η λειτουργία του οποίου επέφερε στην ίδια, όπως ισχυρίζεται, οικονομική ζημιά. Στην ανώνυμη καταγγελία, αλλά και στις μετέπειτα  επώνυμες καταγγελίες της Πολύμνιας Σοφίου, οι οποίες περιείχαν στικάκια με ομιλίες μας, με από μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις μας, με από μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, με εκκλήσεις προς τον κ. Εισαγγελέα γιατί κινδυνεύει η ασφάλεια η δική της και της οικογένειάς της. Παρ όλα ταύτα το κατηγορητήριο  δεν μας παραπέμπει για τίποτα από όσα μας κατηγορούσε η Σοφίου Πολύμνια!
Ο δεύτερος κατήγορός μας Νικόλαος Βαρούνης έχει στραφεί εναντίον μας, επιλέγοντας μια σειρά έργων, για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε παρατάσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται από ιδρύσεως του Δήμου, σε κανένα έργο ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αρνήθηκε να δώσει παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο καταγγέλλων Νικόλσος Βαρούνης ξέχασε ότι στο έργο "Επισκευή Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού" του οποίου ήταν ανάδοχος,  υπέγραψε σύμβαση το 2002, με αστείες δικαιολογίες έπερνε παρατάσεις για να το ολοκληρώσει το 2006, αφού βέβαια φρόντισε τον αρχικό προϋπολογισμό των 186.000 € να τον φθάσει καί να ξεπεράσει τις 300.000€!!! Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις επί των ημερών μας κόπηκαν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα έργα είχαν γίνει σύγχρονα γεφύρια της Άρτας, πράγματι τα έργα καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν γιατί υπήρχαν  αντικειμενικές δυσκολίες. Ολοκληρώθηκαν όμως και οι κάτοικοι τα απολαμβάνουν, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για το Δήμο. Ψευδώς και σκοπίμως το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Δήμος επιβαρύνθηκε με 250.000€ το αντίθετο συμβαίνει, ο Δήμος δεν πλήρωσε αναθεωρήσεις, και κέρδισε επιπλέον 28.000€ από τις ποινικές ρήτρες που επιβλήθηκαν. Είναι σαφές ότι ο Δήμος από την αποπεράτωση των έργων βγήκε δίπλα κερδισμένος, παρέδωσε χρήσιμα έργα στους δημότες του, αυτός ήταν αρχικός σκοπός κατασκευής των έργων και από την καθυστέρηση αποπεράτωσης δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά αλλά οφελήθηκε μερικές χιλιάδες ευρώ τελικά. Προσωπικά κατηγορούμαι για το περιβόητο ασυμβίβαστο, αν δηλαδη έχω δικαίωμα να συμμετέχω στα κοινά λόγω του επαγγέλματός μου, είναι ένα θέμα το οποίο προωθούν οργανωμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα για να με εξοντώσουν.  Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Το δημοσίευμα αναφέρει και άλλα ανακριβή πόσα για έργα, η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μας από το 2007 που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω,   μέχρι το 2010 κατασκεύασε 170 μεγάλα και μικρά έργα, συνολικού κόστους 7.500.000€. Τα έργα αυτά ανατέθηκαν σε δεκάδες διαφορετικούς αναδόχους. Η οικογένεια του κατηγόρου μας Νικολάου Βαρούνη εκτέλεσε στα Κύθηρα το ίδιο διάστημα έργα κόστους 3.500.000€ καί πλέον, και διαμαρτύρεται!!! Τι να πεί κανείς;
Αν υπάρχουν  τυπικές παραλήψεις δεν έχουμε ευθύνη και θα απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που υλοποιήσαμε στο νησί μας, είμαστε υπερήφανοι γιά την οικονομική κατάσταση Δήμου μας. Το 2005 το ταμειακό υπόλοιπο μόλις που έφθανε τα 200.000€. Τώρα με τέτοια οικονομική κρίση, με μείωση των επιχορηγήσεων, με την ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων έργων, το   ταμειακό υπόλοιπο στις 31-12-13 έφθασε τα 2.150.000€, αυτός είναι ο καθρέφτης μας, αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους Δήμους της Χώρας πού πληρώνει τους εργαζόμενους στην ώρα τους, που κάνει έργα, που δεν χρωστάει! Αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν με σκληρή δουλειά, με εντιμότητα, με καθαρά χέρια, έγιναν γιατί εμείς εκεί πήγαμε να δώσουμε και όχι να πάρουμε! Η λάσπη δεν κολλάει!  Γιαυτό είπα στην αρχή "Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος"

Μιχάλης Δ. Πρωτοψάλτης

Αντιδήμαρχος Δήμου Κυθήρων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου