Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΛΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,
Κύριες και Κύριοι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι των νησιών μας και της διασποράς,

Όταν το 2000 αποφάσισα να πάψω να έρχομαι στα Κύθηρα ως επισκέπτης απέκτησα το υπέροχο, για εμένα, χάλασμα στα Αλοϊζιάνικα, που έμελλε να γίνει αργότερα Παραδοσιακός Ξενώνας με το όνομα «Αλοϊζιάνικα 1768». Όταν ήρθα σε επαφή με τις τοπικές εφημερίδες ΚΥΜΑΤΑ & ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ γοητεύτηκα από την αμεσότητα στην προβολή τσιριγώτικων θεμάτων  και ένοιωσα ιδιαίτερα κολακευμένη όταν είδα κομμάτια μου δημοσιευμένα στις δύο εφημερίδες. Όταν έστησα το δικό μου σάϊτ (site) το Κυθηρίων Πολιτεία η αποδοχή του από τους φίλους, τους γνωστούς και τους αγνώστους επισκέπτες, με έκανε να αισθανθώ μεγάλη τιμή και ευθύνη.

Όταν το 2010 αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στην Αθήνα στράφηκα με χαρά και προσδοκία στο να ασχοληθώ με τουριστικές δραστηριότητες στο Τσιρίγο. Δεκατέσσερα χρόνια μετά μακαρίζω τις συγκυρίες που με έφεραν στη θέση και στον τρόπο ζωής που έχω σήμερα και περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα, που οι συνθήκες θα μου δώσουν την ευκαιρία να ζω εξ ολοκλήρου στα Κύθηρα.

Αυτή είναι η βασική άποψη και η πρώτη ίσως απάντηση που θα έδινα για την στροφή που έκανα στη ζωή μου. Υπάρχει όμως και η επιμέρους και πολύ σημαντική ταυτόχρονα, η παρούσα κατάσταση στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Το να αναφέρω έστω και επιγραμματικά τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας είναι μάλλον περιττό, έχουν ήδη γραφτεί και αναλυθεί από άλλους υποψηφίους και μάλιστα διεξοδικά και πολύ καλά. Επέλεξα απλά να αναφέρω ότι δουλεύοντας με τουρίστες Έλληνες και Ξένους στην προσπάθειά μου να τους κάνω να δουν και να βιώσουν τα νησιά μας μέσα από τα δικά μου μάτια και παράλληλα να κάνω τις διακοπές τους ευχάριστες και ενδιαφέρουσες, ήρθα και ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με την σκληρή, δυσάρεστη και εξαιρετικά άβολη πραγματικότητα.

Δεν θα ασκήσω κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής ούτε και της κυβερνητικής, θα πω μόνον πως θαύμασα τον ιδιωτικό τομέα που παλεύει και δουλεύει στις περισσότερες των περιπτώσεων σκληρά για να κρατήσει ψηλά το επίπεδο διαφόρων τομέων δραστηριότητας. Ένα επίπεδο που άλλωστε γοήτεψε κάποτε όλους εμάς που επιλέξαμε να κάνουμε νέα ξεκινήματα και επενδύσεις ζωής και ψυχής εδώ και που ευτυχώς συνεχίζει να γοητεύει. Επέλεξα και έγινα Δημότης Κυθηρίων γιατί στην Αθήνα είμαι αναπόφευκτα αδρανής πολίτης, και ως δημότης που αγαπά να ζει, να δουλεύει, να δραστηριοποιείται και να επενδύει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στο Τσιρίγο θεώρησα καλό να ενταχθώ στην ομάδα με τον πλατύτερο ορίζοντα ιδεολογίας και αντίληψης για την καλή και σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχοντας γνώση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ειδικά για νησάκια μακριά από την Αθήνα, έχοντας επίγνωση της ιδιαιτερότητας της θέσης των νησιών μας Γεωγραφικά, Πολιτικά, Οικονομικά, Κοινωνικά, έχοντας την πεποίθηση πως απαιτείται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μένουν και να παλεύουν κοντά στα κέντρα των αποφάσεων αλλά ταυτόχρονα να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους στο Τσιρίγο,  κατεβαίνω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με  την ομάδα «ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες » μαζί με τον Δημήτρη Λουράντο.

Θεωρώ πως όλοι μας θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό για τα νησιά μας και έχω την ελπίδα πως τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι, ώστε την επόμενη μέρα να έχουμε την άνεση να βρεθούμε και να επικοινωνήσουμε με αυτή την μοναδική άνεση και αμεσότητα που χαρακτηρίζει τις μικρές κοινωνίες.

ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. 

Ελίνα (Ελένη) A. Γαλανοπούλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου