Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

''4η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 2014'' - ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος η ''4η Πειραϊκή Αμφικτυονία'' που πραγματοποιήθηκε από τις 13 εως τις 16 Ιουνίου στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.
Σωματεία, αδελφότητες, σύλλογοι από περιοχές όλης της Ελλάδας που έχουν έδρα τον Πειραιά, είχαν την ευκαιρία στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, να εκθέσουν και να προβάλλουν τα παραδοσιακά τους προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμά του τόπου τους και βέβαια να μοιράσουν υλικό προώθησης στους επισκέπτες της διοργάνωσης.
Η ''Κυθηραϊκή αδελφότητα Πειραιώς'' που τα προηγούμενα χρόνια έδινε το παρών, εκπροσωπώντας τα Κύθηρα με τον καλύτερο τρόπο, φέτος δεν συμμετείχε καθώς προσκλήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (2 ημέρες πριν την έναρξη της Αμφικτυονίας) αλλά από την άλλη δεν υπήρξε κι ενδιαφέρον απ΄τους επαγγελματίες του νησιού να στείλουν κάποια τοπικά προϊόντα στο περίπτερο για να δοθούν στους επισκέπτες, όπως πληροφορηθήκαμε. Το γεγονός απουσίας των Κυθήρων και των Αντικυθήρων σίγουρα είναι αρνητικό αν σκεφτεί κανείς τον πολύ μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν τα δρώμενα της φετινής Αμφικτυονίας, η οποία θα αποτελούσε ακόμα μια ευκαιρία προβολής (Δωρεάν) των Νησιών μας. Κρίμα...
Ελπίζουμε ο θεσμός της Πειραϊκής Αμφικτυονίας να συνεχιστεί κι από τη νέα Δημοτική αρχή του Πειραιά τα επόμενα χρόνια και φυσικά τα Κύθηρα να έχουν σε αυτήν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αρμόζει.










Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - Τσιρίγο FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου