Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/10 - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη επίσημη συνάντηση στα Κύθηρα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με την Δημοτική Αρχή και τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης, την Πέμπτη 2/10 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων. 
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης και κ. Γιώργος Κομηνός, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, ενώ από την αντιπολίτευση παρόντες ήταν ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης (μείζων αντιπολίτευση), ο κ. Δημήτρης Λουράντος και ο κ. Μανώλης Χάρος (ελάσσων αντιπολίτευση).
Μετά το καθιερωμένο καλωσόρισμα, ο κ. Χατζηπέρος ζήτησε να υπάρξει από πλευράς του Δήμου Κυθήρων μια ιεράρχηση των προβλημάτων, ενώ από τη μεριά του ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων να υπάρξει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας η οποία θα είναι επ' ωφελεία των νησιών μας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και σημαντικά. Η συζήτηση άρχισε με το ζήτησμα της μεταφοράς των μαθητών και τις τελευταίες εξελίξεις πριν την διαπραγμάτευση της Παρασκευής 3/10, η οποία όπως είδαμε είχε θετική έκβαση. Στην συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των ΧΥΤΑ στα Κύθηρα και για το ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014. Ακολούθησε το θέμα της ύδρευσης για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός master plan. Για την ύδρευση βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη δύο μελέτες, η πρώτη αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων και η δεύτερη την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και μία τρίτη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη κι αυτή για τα αντλιοστάσια.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του αεροδιαδρόμου και η αναπτυξιακή και τουριστική ώθηση που θα υπάρξει από την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Η επέκταση θα γίνει τελικά σε χώρο που ανήκει στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων για την αποφυγή των χρονοβόρων διαδικασιών της απαλλοτρίωσης εκτάσεων από ιδιώτες. Ακολούθησε συζήτηση για τα υδροπλάνα και τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο στο Διακόφτι Κυθήρων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έθεσε τα θέματα για το έργο διαπλάτυνσης του κεντρικού οδικού άξονα από τον οικισμό Αρρωνιάδικα μέχρι την πρώτη στροφή των Φρατσίων μήκους 4 χιλιομέτρων, της Μελέτης Ανάπλασης της Χώρας, της δημιουργίας τοπικού σφαγείου, το πρόβλημα της βόσκησης στα Κύθηρα και την  αναγκαιότητα αλλαγής της νομοθεσίας για τα νησιά της Αντιπεριφέρειας Νήσων καθώς και το πρόβλημα με τα λύματα των ελαιοτριβείων που από το 2015  θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειουργία τους.
Εκτενώς συζητήθηκε και η μελέτη για την δημιουργία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στις Καρβουνάδες Κυθήρων για την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με το ύψος του προϋπολογισμού της μελέτης η οποία όμως έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Η πρώτη αυτή συνάντηση αν και στο μεγαλύτερο μέρος της διερευνητική, κρίνεται ως θετική και εποικοδομητική. Μένει να δούμε και στην πράξη τις προθέσεις και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπεριφέρειας Νήσων για την ανάπτυξη των νησιών μας.









Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου