Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7.10.2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΜΗΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7/10/2014 η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Κομηνού με επαγγελματίες της περιοχής της Αγίας Πελαγίας. 

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Μαρία Κασιμάτη και κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποταμού κ. Στέλιος Μεγαλοκονόμος καθώς και 30 περίπου επιχειρηματίες της περιοχής της Αγίας Πελαγίας.
Ο κ. Αντιδήμαρχος αρχικά παρουσίασε τις απόψεις της Δημοτικής αρχής σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής και εξέθεσε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Αγία Πελαγία στο τουριστικό προϊόν των Κυθήρων.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο τουρισμός είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Ελλάδας και τα Κύθηρα θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτό, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους. 
Στο πλαίσιο των έργων που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται στην περιοχή ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ πραγματοποιούν ήδη μετρήσεις στην Αγία Πελαγία ώστε να εκπονήσουν μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου της στην περιοχή.
Επίσης πρότεινε μεταξύ άλλων την καλύτερη τουριστική αξιοποίηση του φαραγγιού της Κακής Λαγκάδας που θα αναδείξει κι άλλο την περιοχή.
Τον λόγο έλαβε κατόπιν ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Μεγαλοκονόμος κάνοντας αναφορά στα διάφορα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στην περιοχή, καθώς και στην πρόταση που έκανε το Τοπικό Συμβούλιο στον Δήμο για ένταξη έργων που αφορούν την Αγία Πελαγία στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015. Ο κ. Αντιδήμαρχος επαίνεσε την δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος και το συμβούλιό του.
Οι επαγγελματίες παίρνοντας τον λόγο ανέφεραν στον κ. Αντιδήμαρχο διάφορα προβλήματα της περιοχής δίνοντας έμφαση στην ύδρευση και στην καθαριότητα, επιδίδοντας μάλιστα υπόμνημα με τις προτάσεις τους σε αυτόν.
Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται από τον κ. Αντιδήμαρχο σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα τα χωριά των Κυθήρων στα οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματίες.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου