Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΥΘΗΡΟΙΣ 11.5.2015 (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε την Δευτέρα 11/5 ο πανηγυρικός εσπερινός, παραμονή της εορτής του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις.
Παρά την ξαφνική επιδείνωση του καιρού, οι κάτοικοι των Κυθήρων τίμησαν τον πολιούχο τους 'Όσιο Θεόδωρο, στον μέγα εσπερινό που τελέστηκε στο μοναστήρι του Αγίου χορoστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ καθώς και του καλεσμένου φέτος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου.
Για την μεγάλη εορτή του Οσίου Θεοδώρου επισκέφθηκε τα Κύθηρα και ο Βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος που παρέστη στον εσπερινό. Επίσης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης που έψαλλε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Λάζαρος Βέζος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος. Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν κεράσματα στους προσκυνητές. Τα Κύθηρα μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών επισκέφθηκε και συνεργείο του εκκλησιαστικού καναλιού ''ΛΥΧΝΟΣ'' Τηλεόραση, για την κάλυψη της εορτής. Το πρωί της Τρίτης 12/5 θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδώρου.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και δηλώσεις:


















Ο Βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Κυθήρων κ. Λάζαρο Βέζο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη και κ. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο

Και καλλίφωνος ψάλτης ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, έψαλλε στον καλανάρχο σε όλη τη διάρκεια του εσπερινού 















ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος (αριστερά) με τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ (δεξιά) και στη μέση η Ιερή Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις
Εξωτερική άποψη της Ιεράς Μονής του Οσίου Θεοδώρου στα Κύθηρα

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για την εορτή του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις:

Δηλώσεις του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη για την εορτή του Πολιούχου των Κυθήρων Οσίου Θεοδώρου:


Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου