Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το σχέδιο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να προωθεί η Κυβέρνηση, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής στην ερώτηση, το ενδεχόμενο κλεισίματος των αστυνομικών σταθμών στο Αγκίστρι, στο Μεσαγρό Αίγινας, στα Αντικύθηρα, στον Ποταμό Κυθήρων, στον Γαλατά Τροιζηνίας, στη Δρυόπη και στα Μέθανα Τροιζηνίας, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό στους πολίτες.
Ο κ. Κατσαφάδος, τονίζει ότι τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών αρκετών περιοχών,  ενώ αναφέρει ότι οι Δήμοι Τροιζηνίας και Κυθήρων με απόφαση του ΔΣ, αναλαμβάνουν τα έξοδα των αστυνομικών σταθμών του Γαλατά, Μεθάνων, Δρυόπης, Ποταμού Κυθήρων, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων.
Η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπ’ όψιν Αναπλ. Υπουργού Γιάννη Πανούση

ΘΕΜΑ : Σχέδιο συγχώνευσης Αστυνομικών Τμημάτων.

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει στη Βουλή σχέδιο συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων και αστυνομικών σταθμών στις επαρχιακές πόλεις της χώρας. Στην περιφέρειά μου, ήδη η πληροφορία αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στο ενδεχόμενο κλεισίματος των αστυνομικών σταθμών στο Αγκίστρι, στο Μεσαγρό Αίγινας, στα Αντικύθηρα, στον Ποταμό Κυθήρων, στον Γαλατά Τροιζηνίας, στη Δρυόπη και στα Μέθανα Τροιζηνίας.
Αν ισχύουν τα παραπάνω, θα δημιουργηθεί τεράστια έλλειψη ασφάλειας, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχουν οι νησιωτικές αυτές περιοχές, όπως είναι η μεγάλη γεωγραφική έκταση (επαρχία Τροιζηνίας), οι αποστάσεις, αλλά και η τουριστική φύση τους.
Οφείλω δε να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Τροιζηνίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα, τόσο του Αστυνομικού Σταθμού στον Γαλατά, όσο και στα Μέθανα και στη Δρυόπη. Το ίδιο ισχύει και για το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων και τον Αστυνομικό Σταθμό στον Ποταμό.
Αναγνωρίζω την ανάγκη για νέα διαρθρωτική δομή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, εκτιμώ όμως ότι παράλληλα, το νέο οργανωτικό σχήμα οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών, καθώς και το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια, επιβεβαιώνοντας, με τον τρόπο αυτό, ότι η Αστυνομία αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι πρόκειται να γίνει με τα εν λόγω Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικούς Σταθμούς;
2. Γνωρίζει ο Υπουργός και έχει λάβει υπ’ όψιν του τις προτάσεις για κάλυψη των οικονομικών αναγκών των σταθμών από τους οικείους Δήμους; 

Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                           
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου