Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7.11.2015

Τις χειμερινές συναντήσεις και επαφές της με τους Δημότες ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή, ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Την Παρασκευή 6/11 και το Σάββατο 7/11 ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τους κατοίκους των Πιτσινιανίκων και των Φρατσίων αντίστοιχα. 
Έγινε αναλυτική ενημέρωση για την μεγάλη προσπάθεια νοικοκυρέματος και τάξης που επιχειρείται από τη Δημοτική Αρχή εδώ και 14 μήνες και η οποία έχει γίνει αντιληπτή και αποδεκτή από την ευρεία πλειοψηφία των δημοτών, ενώ αναφέρθηκαν οι πολλές θεσμικές παρατυπίες και εκκρεμότητες που παραλάβαμε, όπως οι νομιμοποιήσεις των λιμανιών, των δημοτικών υποδομών, των παιδικών χαρών και η κατάσταση των ανείσπρακτων οφειλών, των απλήρωτων τελών κυκλοφορίας και των κληροδοτημάτων, θέματα στα οποία για πρώτη φορά επιχειρείται να επιλυθούν μόνιμα, συστηματικά, σωστά και οριστικά, όπως προβλέπει ο Νόμος και όχι επιφανειακά ή κατ΄εκτίμησιν όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκαν τα έργα που συνεχώς εκτελούνται (οδοποιίες, υδρεύσεις, δίκτυα, αναπλάσεις, δεξαμενές και αντλιοστάσια, δημοπράτηση ΧΥΤΑ κ.λπ.), η μείωση των απευθείας αναθέσεων, οι πολλές δημοπρασίες που έγιναν και γίνονται στο νησί μας, η μεγάλη προσπάθεια όλων για τα προβλήματα της καθημερινότητας, η πολιτική εξωστρέφειας και διαφήμισης που έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, η αύξηση των εσόδων του Δήμου παρά την κρίση και η έγκριση πολλών και μεγάλων έργων υποδομής από την Περιφέρεια που μόνο το 2015 αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια Ευρώ (μαζί με το έργο του ΧΥΤΑ). Οι τοπικοί εκπρόσωποι και οι δημότες επεσήμαναν τα σημαντικότερα προβλήματα των οικισμών τους και έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. 
Τέλος ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι χρέος μιας υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής είναι να λέει πάντα στους Δημότες την αλήθεια, ακόμα και αν είναι σκληρή και ότι η αλήθεια ποτέ δεν μπορεί να εκληφθεί ως προσβολή, γιατί βασίζεται σε στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις που είναι στη διάθεση του καθενός.



Πηγή: Κύθηρα - Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου