Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΕΜΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η επισκευή ανεμομέτρων στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Ωνάσης» και η τοποθέτηση Doppler Radar στην ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων, είναι το αντικείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής, τα δύο ανεμόμετρα που έχουν τοποθετηθεί στον Κρατικό Αερολιμένα των Κυθήρων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμισι χρόνο, παρά το γεγονός ότι τόσο οι κυβερνήτες των αεροσκαφών όσο και οι τοπικές αρχές έχουν επανειλημμένως επισημάνει το θέμα της επικινδυνότητας.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και ενάμιση χρόνο, τα δυο ανεμόμετρα που έχουν τοποθετηθεί στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Ωνάσης" έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πτήσεων. Το γεγονός αυτό και η επικινδυνότητα του, έχει επισημανθεί επανειλημμένα, τόσο από τους κυβερνήτες των αεροσκαφών που επιχειρούν από και προς τα Κύθηρα, χωρίς να γνωρίζουν την ένταση των ανέμων που πνέουν, όσο και από τις τοπικές αρχές.
Επιπλέον, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλή μετεωρολογικά δεδομένα στην περιοχή, αλλά και να μειωθούν οι ακυρώσεις πτήσεων, η Δημοτική Αρχή ζήτησε πριν λίγο καιρό την τοποθέτηση μετεωρολογικού Doppler Radar στην ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων, το οποίο θα καλύπτει τα Κύθηρα και ολόκληρη τη Νότια Πελοπόννησο, προτείνοντας μάλιστα για τη χρηματοδότησή του, την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί μέχρι σήμερα, ενώ έχει επισημανθεί η βλάβη στα δυο ανεμόμετρα στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Ωνάσης", δεν έχουν επισκευασθεί ή αντικατασταθεί; Ποια η θέση του Υπουργού αν προκληθεί κάποιο ατύχημα;
2. Τι πρόκειται να πράξει και σε τι χρονοδιάγραμμα για την άμεση επισκευή ή την αντικατάστασή τους;
3. Εξετάζει την τοποθέτηση μετεωρολογικού Doppler Radar στην ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων; Τι πρόκειται να πράξει για την ένταξη της χρηματοδότησής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;

Ερωτών Βουλευτής                                                    Πειραιάς, 4 Νοεμβρίου 2015
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής ΝΔ Α’  Πειραιώς και Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου