Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΥΘΗΡΙΟΥΣ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 11/12 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός προχώρησαν σε πλήρη ενημέρωση επί των έργων και ενεργειών του Δήμου προς την Κυθηραϊκή και Αντικυθηραϊκή παροικία της Αττικής και τα Σωματεία που εδρεύουν στην Πρωτεύουσα, μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του κ. Δημάρχου. 
Η ενημέρωση ήταν ενδελεχής και παρουσιάστηκαν στοιχεία και ντοκουμέντα για την κατάσταση στην οποία παρελήφθη ο Δήμος την 01/09/2014 καθώς και τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα των έργων, της καθημερινότητας και της επίλυσης των μεγάλων θεσμικών και οργανωτικών προβλημάτων του Δήμου. Ο Νομικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Σεμιτέκολος αναφέρθηκε εκτενώς στα πολλά νομικά προβλήματα που παρέλαβε να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή και τα οποία δεσμεύουν πολλές αναπτυξιακές διαδικασίες του Δήμου, όπως π.χ. η νομιμοποίηση των λιμανιών και των λιμενικών εγκαταστάσεων, η κακή κατάσταση όλων των κληροδοτημάτων του Δήμου, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των συλλογικών οργάνων λόγω των πειθαρχικών ποινών, η επαναφορά της νομιμότητας στη διαχείριση των αιγιαλών με την αξιοποίησή τους από την Εγχώριο Περιουσία που αποδείχθηκε ορθή πολιτικά και νομικά ιδίως μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για τους υπόλοιπους Δήμους κ.λπ. Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Μπογιατζής έκανε αναλυτική αναφορά στα έως σήμερα επιτευχθέντα αποτελέσματα στον τομέα των έργων και χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και στον τεχνικό προγραμματισμό των επομένων μηνών. 
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων και οι Κυθήριοι της Αθήνας έθεσαν πολλά και σημαντικά ερωτήματα που απαντήθηκαν στο σύνολό τους. Η Δημοτική Αρχή επιλέγει την άμεση ενημέρωση των συμπατριωτών μας, λέγοντάς τους την αλήθεια και παρουσιάζοντάς τους τα στοιχεία και τα τεκμήρια για κάθε πεδίο δράσης του Δήμου και κυρίως για τα σοβαρά προβλήματα που της κληροδοτήθηκαν και προσπαθεί με μεθοδικό, συγκροτημένο και εξωστρεφή τρόπο να επιλύσει μόνιμα και οριστικά, ξεφεύγοντας από την εσωστρέφεια και περιχαράκωση του παρελθόντος και κυρίως από τον επιφανειακό τρόπο αντιμετώπισης των σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου. Οι παριστάμενοι συμπατριώτες μας συνεχάρησαν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενοι ότι γίνεται μία σοβαρή, μεθοδική και συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου και επίλυσης πολυετών θεσμικών και λοιπών σοβαρών εκκρεμοτήτων.

Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Φωτογραφία: Μαρία Πετροχείλου - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου