Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΠΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ!

Φέτος σκεφτήκαμε να αναβαθμίσουμε τον εν πολλοίς πεπαλαιωμένο εορταστικό διάκοσμο που είχε ο Δήμος μας. Και αυτό το κάναμε (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στα επόμενα χρόνια) γιατί πιστεύουμε ότι το νησί πρέπει να είναι ζωντανό και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Αναθέσαμε λοιπόν με διαφανείς δημόσιες διαδικασίες κατά το Ν.4412/2016 την προμήθεια νέου εορταστικού διακόσμου που κόστισε στο Δήμο 9.932,40€ και περιλαμβάνει 1) Καράβι ύψους 5μέτρων (2.320€), 2) 2 δέντρα ύψους 5μ. (1.880€ έκαστο), 3) 500 τεμάχια φωτοσωλήνα Led με την οποία επισκευάστηκαν τα πολλά εορταστικά στολίδια που μπαίνουν στις κολώνες (1.300€) καθώς και άλλα υλικά + Φ.Π.Α. 1.922,40€ (καθαρή αξία προμηθειών 8.010€). 
Τα είδη τοποθετήθηκαν, έγινε δοκιμαστική λειτουργία, λειτουργούσαν άψογα και έτσι η προμήθεια ολοκληρώθηκε και τυπικά και φυσικά θεωρήθηκε για τη νομιμότητά της και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Λόγω, όμως, των πολλών πτώσεων τάσης στο νησί, κάηκαν μερικοί ανορθωτές (κάτι που ούτε σπάνιο είναι, ούτε πρωτοφανές, ούτε παγκόσμια ανακάλυψη) και σταμάτησαν να ανάβουν ορισμένες σειρές από λαμπάκια LED. Τα λαμπάκια τεχνολογίας LED δουλεύουν με μετασχηματιστές και δεν συνδέονται απευθείας στα 220V γιατί σε αυτήν την περίπτωση τρεμοπαίζουν, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Εφόσον όλες οι προμήθειες του δημοσίου καλύπτονται υποχρεωτικά από εγγύηση, εμείς αμέσως (και ΠΡΙΝ τα σχετικά δημοσιεύματα) ενημερώσαμε την προμηθεύτρια εταιρεία, παραγγείλαμε τα ανταλλακτικά (νέους ανορθωτές και νέες σειρές λαμπών) και εντός των επομένων 2 ημερών θα έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές. Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί με τις πτώσεις τάσης τότε θα συνδεθούν απευθείας στα 220V χωρίς μετασχηματιστή.
Οι εντολές για άμεση επισκευή δόθηκαν αμέσως και πολύ πριν το δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών που θεωρώ ότι ενείχε στοιχεία υπερβολής. Αστοχία υλικού και βλάβες υπήρχαν και θα υπάρχουν παντού και πάντοτε, όπως επίσης υπάρχουν και πολλές καμμένες λάμπες στις κολώνες γιατί πολύ απλά ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί νυχθημερόν τις βλάβες και να έχει ένα άτομο πάνω από κάθε λάμπα για να την αλλάζει πριν αυτή αποτελέσει αντικείμενο δυσμενούς σχολιασμού.
Πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε τα μείζονα και όχι τα ελάσσονα, να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο, ακόμα και αν είναι το Χριστουγεννιάτικο!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου