Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΟΜΦΕΣ & ΈΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 3/11 - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Σοβαρές μομφές και ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/11 στο Δημαρχείο στη Χώρα.
Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, σχετικά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κυθήρων και του ΕΚΠΑ (Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) για την εκπόνηση του ερευνητικού έργου (πακέτου μελετών) με τίτλο ''Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Γεωπεριβαλλοντικών επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Κυθήρων'' (βλ. ΕΔΩ).
Από την αρχή της συνεδρίασης σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για το γεγονός ότι δεν έγινε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και ο Δήμος προχώρησε, σε απευθείας ανάθεση, στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Φατσέας, προχώρησε σε σοβαρές μομφές για την αναγκαιότητα των μελετών αυτών, για το κόστος τους και για τη στάση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το ποιος θα πάρει και που θα πάνε τα λεφτά.
Προς το τέλος της συνεδρίασης κι αφού ήδη η κατάσταση δεν ήταν ήρεμη καθώς είχαν ακουστεί αρκετά υπονοούμενα και κατηγορίες κατά της Δημοτικής Πλειοψηφίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Κασιμάτη, Μηνάς Κορώνης και Μελίνα Μαρουλίδου (τους αναφέρουμε με αλφαβητική σειρά) ζήτησαν το λόγο από τον Πρόεδρο για να απαντήσουν στον κ. Φατσέα, ωστόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέρριψε το αίτημά τους καθώς ήταν όπως είπε εκτός διαδικασίας και μη θέλοντας παράλληλα να δυναμιτίσει άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα.
Παρ' όλα αυτά η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο κ. Βέζος να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά μέχρι να πέσουν οι τόνοι.
Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Το καταψήφισαν οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δημήτρης Φατσέας, Δημήτρης Λουράντος, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και Αντώνης Πρωτοψάλτης.
Το σίγουρο είναι πως πολλά πράγματα έμειναν αναπάντητα και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και η απάντησή της στην Αντιπολίτευση.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα αποσπάσματα που υπήρξε ένταση και μομφές:

Δημήτρης Φατσέας: Οι Μελέτες αυτές είναι αμφισβητήσιμης αναγκαιότητας:

Δημήτρης Φατσέας: Έχετε μια πρεμούρα να μοιράσετε λεφτά αλλού

Δημήτρης Φατσέας: Δείχνετε βιασύνη για το πως θα μοιράσετε λεφτά στο Πανεπιστήμιο

Δημήτρης Λουράντος: Δεν είναι Ελληνικό Δημόσιο - Γιατί δεν απλώσαμε όλο αυτό για να μπει και κάποιος άλλος ιδιώτης (στη διαδικασία)

Δημήτρης Φατσέας: Ποιός θα τα πάρει αυτά τα λεφτά;

Δημήτρης Φατσέας: οι ευθύνες που την άφησαν την φωτιά κι έκαψε είναι και του Δήμου

Δημήτρης Φατσέας: θα 'χετε ασφαλώς κάποιον να του τα δώσετε...

Δημήτρης Φατσέας: θα τα πάρουν κάποιοι άλλοι πιο έξυπνοι τα λεφτά ...


Δημήτρης Φατσέας: Τώρα βιάζεστε να πάρετε τα λεφτά


Αντώνης Πρωτοψάλτης: Πως βρέθηκε εδώ ο κ. Λέκκας αμέσως μετά τη φωτιά;


Ένταση μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Επιμέλεια αποσπασμάτων: Παναγιώτης Μπαχτής
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου