Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι μόλις δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, για τη δυνατότητα δημιουργίας τμήματος αίματος στο Νοσοκομείο Κυθήρων. Μία επίπονη προσπάθεια 2 ετών ολοκληρώνεται.
Προσωπικά, το θεωρώ το σημαντικότερο επίτευγμα που αφήνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον του νοσοκομείου και των Κυθήρων, η παρούσα διοίκηση, με την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας της (13 Ιουλίου 2016- 13 Ιουλίου 2019).
Μία νομοθετική απόφαση, που αφορά στο Νοσοκομείο Κυθήρων, αλλά ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα και σε άλλα νοσοκομεία να εκμεταλλευτούν αυτη τη δυνατότητα.
Μία νομοθετική ρύθμιση που αποτελεί επανάσταση για το μέλλον της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, και στην οποία πρωτοστατήσαμε.
Ευχαριστώ θερμά τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κ. Όλγας Ιορδανίδου, η οποία αμέσως μόλις κατέθεσα τη μελέτη-αίτημα, έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της στο ΕΚΕΑ. Επίσης, τη πρόεδρο του ΕΚΕΑ κ. Ματσούκα. Και φυσικά ωφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αξιότιμο Επιστημονικό Διευθυντή του ΕΚΕΑ κ.Σταμούλη, με τον οποίο συναντήθηκα πολλές φορές στο γραφείο του, ανταλλάξαμε email, μηνύματα, μιλήσαμε πολλές ώρες στο τηλ ακόμα και αργά το βράδυ, ώστε να επιλυθούν όλα τα νομοθετικά προβλήματα. Θα τον περιμένουμε με μεγάλη χαρά, συντόμως, να επισκεφθεί το χώρο κσι να δώσει την έγκρισή του στους χώρους και τον εξοπλισμό για την αδειοδότηση του νέου τμήματος.



Πηγή: Δημήτρης Μοιρασγεντής
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου