Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗ ΓΚΙΟΣΤΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2023

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος είχα τη χαρά να εκπροσωπήσω το Δήμο και το νησί μας στη Giostra Di Zante, την ετήσια αναβίωση του μεσαιωνικού εθίμου της Γκιόστρας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της προέδρου του Σωματείου "Giostra Di Zante" Μαύρας Κάρδαρη και των εκλεκτών συνεργατών της.
Το νησί μας προβλήθηκε ενώπιον του πολυπληθούς κοινού, με το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, υπό την εξαίρετη διδασκαλία του Σάκη Κατσούλη και παρουσίασε χαρακτηριστικούς τσιριγώτικους χορούς και αστικούς επτανησιακούς.
Η διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Σαρδηνία, το Σαν Μαρίνο και όλα τα Επτάνησα.
Στο κτήριο της Π.Ε. Ζακύνθου, ανταλλάξαμε αναμνηστικά δώρα με όλους τους συμμετέχοντες, την Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου, τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη και λοιπούς επισήμους.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων συνάντησα πολλούς φίλους αυτοδιοικητικούς και είχαμε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων ενόψει των δημοτικών εκλογών. Κοινή διαπίστωση ότι ο Δήμος μας, αν και πολύ μικρότερος από τη Ζάκυνθο, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε ζητήματα που στη Ζάκυνθο - μια από τις ναυαρχίδες του τουρισμού στην Ελλάδα - παραμένουν ακόμα ζητούμενο (π.χ. ΧΥΤΥ, αποχετευτικό, οδοποιία, σήμανση οδών και οικισμών, διαχείριση νερού, μεγάλα έργα αναπλάσεων κ.λπ.).
Θερμά συγχαρητήρια στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών, το χορευτικό του, όλες και όλους που το απαρτίζουν και το χοροδιδάσκαλο Σάκη Κατσούλη. Επίσης στο PHOTO CERIGO, τον Βαλέριο Καλοκαιρινό και τη Ρενάτα Πανταζίδου, που ταξίδεψαν μέχρι τη Ζάκυνθο και κάλυψαν όλες τις εκδηλώσεις, τόσο φωτογραφικά, όσο και με βίντεο και Live Streaming.
Εις το επανιδείν!





Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου