Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΈΧΟΥΜΕ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΆΣΚΟΠΑ ΝΕΡΟ;

Πολύς λόγος γίνεται για την επάρκεια του νερού και για το πόσο πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωσή του, ειδικά σε χρονιές, όπως και η φετινή, που οι βροχές ήταν ελάχιστες και ο κίνδυνος έλλειψής του, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεγάλος. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν έχουμε στ' αλήθεια περιθώριο, να χάνεται τόσο νερό και ειδικά άσκοπα; Η απάντηση είναι απλή, φυσικά και όχι!
Το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου κι ενώ περπατούσα στον παραλιακό δρόμο της Αγίας Πελαγίας, στην πλευρά του Νέου Κόσμου, είδα μια από τις ντουζιέρες που βρίσκονται στην παραλία να είναι ανοιχτή και να χάνεται νερό. Στην προσπάθειά μου να την κλείσω, αυτό δεν κατέστει δυνατό, καθώς το χερούλι - διακόπτης της βρύσης όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες, ήταν σκουριασμένο και χαλασμένο ενώ κι ο δεύτερος διακόπτης πάνω στο σωλήνα, έδειχνε κολλημένος και δεν έστριβε.
Πραγματικά δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτές τις ντουζιέρες, αν έχουν τοποθετηθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, συλλογική ή από το Δήμο, αυτό που ξέρω είναι πως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να χάνεται τόσο νερό σε κοινή θέα και να μην επισκευάζεται το πρόβημα άμεσα, όπως επίσης ξέρω πως δεν επιτρέπεται σε μία πολυσύχναστη τουριστική παραλία του νησιού μας, οι ντουζιέρες να έχουν αυτή την εικόνα, με σκουριές και προβλήματα.
Ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να κάνουν ότι χρειάζεται για να επισκευαστεί άμεσα η βλάβη, και φυσικά να αντικαταστήσουν τα σκουριασμένα και προβληματικά εξαρτήματα με καινούργια.
Είμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν και είναι ευθύνη όλων μας, η εικόνα που θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες, να είναι αυτή που πρέπει για το νησί μας, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα.


Πηγή: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου