Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Συναυλία με τίτλο ««Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» συνδιοργάνωσαν τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αθηνών με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, την Παρασκευή 4 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης εκπροσωπώντας τα Κύθηρα. Ήταν ένα μεγάλο και πολύ δύσκολο εγχείρημα, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Δεκατρείς χορωδίες (500 χορωδοί) από όλα τα Επτάνησα ενωμένες σε μία και  η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του κ.Ιάκωβου Κονιτόπουλου, ερμήνευσαν ολόκληρο τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού, σε μουσική  Νικόλαου Μάντζαρου.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών κάλεσε στη συναυλία αυτή τη χορωδία «Κεύθος» των Κυθήρων καλύπτοντας συγχρόνως και όλα τα έξοδα μετακίνησής τους.
Ήταν μεγάλη τιμή για τα Κύθηρα αφού για πρώτη φορά Κυθήριοι χορωδοί ανέβηκαν στη σκηνή του Ηρωδείου. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Οι 25 συμπατριώτες μας χορωδοί μάς εκπροσώπησαν επάξια και αυτό οφείλεται στους ίδιους, αλλά και στον ενθουσιασμό του ακούραστου μαέστρου κ.Τίμου Λιγνού. Τους συγχαίρουμε για την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε για το θέαμα που μας πρόσφεραν. Μας έκαναν περήφανους και είμαστε σίγουροι ότι έχουν να μας προσφέρουν και στο μέλλον πολλές παρόμοιες συγκινήσεις.


Κυθηραϊκος Σύνδεσμος Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου