Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα ...Κύθηρα, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του επισημαίνει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών που γίνονται ακόμα και δύο ή τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, καθώς και τη δυσκολία των εκπαιδευτικών λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης που καλούνται να επωμιστούν κι ερωτά τον Υπουργό, εάν υπάρχει προγραμματισμός και εικόνα για τον ακριβή αριθμό των κενών θέσεων που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής: 

«Είναι σύνηθες το φαινόμενο, από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, να παρουσιάζονται κενά στις σχολικές μονάδες των νησιών, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά. 

Για την κάλυψη αυτών των κενών επιλέγεται η εύκολη λύση των αποσπάσεων ενώ τις περισσότερες φορές οι κενές θέσεις καλύπτονται δύο και τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων. 

Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης που καλούνται να επωμιστούν.

Την ίδια στιγμή, δεν περιποιεί τιμή στην Πολιτεία το πλήθος των αποσπάσεων που πραγματοποιούνται στην αρχή της χρονιάς και όχι μόνο, και το οποίο δείχνει ένα τεράστιο έλλειμμα ορθολογισμού και οργάνωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σχολική χρονιά 2013-14 και παρ’ όλο που το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν πραγματοποίησε αποσπάσεις εκπαιδευτικών από τα νησιά προς τον κεντρικό Πειραιά, το ΥΠΑΙΘ στις 18/11/2013 και 4/12/2013 πραγματοποίησε αποσπάσεις από τον Πειραιά προς άλλες περιοχές.

Κατόπιν των ανωτέρω


Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν υπάρχει προγραμματισμός και εικόνα για τον ακριβή αριθμό των κενών θέσεων που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά.

2. Με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο να επιλύσει το ζήτημα και αν θα συνεχίσει να ακολουθεί την τακτική των αποσπάσεων.



Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου