Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 1.1.2016

Με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων υποδέχθηκαν τα Κύθηρα τη νέα χρονιά 2016. 
Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και παρέστη ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Αρχών και κάτοικοι. Προηγήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς στον Ιερό Ναό Αγ. Θεόδωρου Αλοϊζιανίκων, όπου όλως ιδιαιτέρως τιμάται ο Άγ. Βασίλειος.




Στη συνέχεια έλαβε χώρα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου, στην αίθουσα του Δ.Σ. "Αρτέμιος Καλλίγερος", την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος. Ο Δήμαρχος, που ήταν και ο τυχερός της ημέρας βρίσκοντας το φλουρί της Βασιλόπιτας, τόνισε "Ας μιμηθούμε δύο από τις αρετές του Μεγάλου Βασιλείου, την πραότητα και το ζήλο που εκείνος συνδύαζε με τρόπο μοναδικό, καθώς ήταν ταυτόχρονα ο πράος Επίσκοπος της Καισαρείας, αλλά και o δυναμικός ζηλωτής της πίστης. Αν στο νέο έτος έχουμε πραότητα και ζήλο, τότε το 2016 θα είναι καλλίτερο από το 2015". Στην τελετή της κοπής της Πίτας του Δήμου Κυθήρων παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ., Τοπικοί Πρόεδροι, εκπρόσωποι των Αρχών και πολλοί κάτοικοι, ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου φρόντισαν την άψογη διοργάνωση της τελετής και των κερασμάτων προς όλους τους παριστάμενους.

Οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.












το video από την Δοξολογία για το νέο έτος:


Η κοπή της Βασιλόπιτας στο Δήμο Κυθήρων:

Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Kάμερα - μοντάζ: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου