Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (26/1)

Συνεχίστηκαν την Τρίτη 26/1 οι κινητοποιήσεις των αγροτών στα Βάτικα.
Μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων το πρωί, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τη Νεάπολη, όπου οι αγρότες μοίρασαν φυλλάδια κι ενημέρωσαν τους κατοίκους της πόλης για τη διαμαρτυρία και τις κινητοποιήσεις τους.
Σε οργανωτικό επίπεδο αποφασίστηκε η είσοδος των Αγίων Αποστόλων σαν το κέντρο του μπλόκου και της παρουσίας των διαμαρτυρόμενων αγροτών στα Βάτικα.
Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες ημέρες με κάλεσμα προς τους κατοίκους της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους (βλ. ΕΔΩ) όπως θα γίνει σε πολλές περιοχές της χώρας την ίδια ημέρα. Τέλος αποφασίστηκε και η ακύρωση της λαϊκής αγοράς αγροτικών προϊόντων στη Νεάπολη Βοιών την Πέμπτη 28/1.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής συντονισμού:
«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Βατίκων αποφάσισε την μη πώληση αγροτικών προιόντων στην λαική αγορά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στη Νεάπολη από αγρότες της περιοχής μας οι οποίοι και αποδέχτηκαν την απόφαση. Καλούμε τους Βατικιώτες την Πέμπτη να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχτούν στον αγώνα επιβίωσης όλων.»






Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Μενέλαος Κωνσταντίνου
Ανακοίνωση - πηγή: Δέσποινα Βαγγελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου