Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17.1.2016

Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βέρνης, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Κυθήρων με δικό του περίπτερο και ανανεωμένο διαφημιστικό υλικό στην γερμανική και ιταλική γλώσσα. Η έκθεση, που γίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, αποτελεί θεσμό για την Ελβετία και φέτος είχε ειδικό αφιέρωμα στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός, βάσει του οποίου χιλιάδες Ελβετοί προγραμματίζουν τις διακοπές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η συμμετοχή του Δήμου αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου και προκειμένου να δράσει προσθετικά η παρουσία του νησιού μας με αφορμή και τη μεγάλη έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων που διεξάγεται παράλληλα στη Βασιλεία. Το περίπτερο του Δήμου ήταν η μοναδική συμμετοχή δημόσιου φορέα της Ελλάδας, ενώ κολακευτικά ήταν τα σχόλια του ελβετικού κοινού για το νέο έντυπο υλικό του Δήμου μας, το οποίο προωθήθηκε ήδη προς την Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ζυρίχης που ξεκινάει σε λίγες μέρες και προς το γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστρία. Η βοήθεια και συνδρομή των Κυθηρίων της Ελβετίας, Γιώργου Ριζομάρκου και Θανάση Σωτηρίου, ήταν εξαιρετικά πολύτιμη και ο Δήμος μας τους εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την θετική συμβολή τους και την παρουσία τους στο περίπτερο. Το περίπτερο του Δήμου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ελβετία κ. Χαράλαμπος Μάνεσης και ο Πρόξενος της Κύπρου στη Ζυρίχη κ. Γεώργιος Παπαντωνίου.
 
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη της Χώρας στο Συνομοσπονδιακό Κοινοβούλιο καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα ενημερώσει αναλυτικά την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου για την έκθεση της Βέρνης καθώς και τον προγραμματισμό συμμετοχής του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού για το 2016 και το 2017. 
Τέλος, την Κυριακή 17/01 ο κ. Δήμαρχος παρέστη στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης που έλαβε χώρα μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος και παρευρέθησαν εκατοντάδες Έλληνες της περιοχής καθώς και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στους Διεθνείς Οργανισμούς Πρέσβης κ. Ανδρέας Ιγνατίου και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη κ. Άγγελος Υψηλάντης. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης κα. Όλγα Tuscher Καραγιώργη καλοσώρισε θερμά τον κ. Δήμαρχο αναφέροντας τα εξής:
"Όπως γνωρίζετε, αυτήν την εποχή, στο Μουσείο Αρχαιοτήτων της Βασιλείας, υπάρχει η έκθεση του ναυαγίου των Αντικυθήρων. Οι σπουδαίες αυτές αρχαιότητες για πρώτη φορά ταξίδεψαν εκτός Ελλάδας και έφτασαν εδώ, στην Ελβετία. Δεν είναι τυχαίο, καθότι η Ελβετική ωρολογοποιία Hublot της Nyon στήριξε την σπουδαία έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και στηρίζει τις νέες έρευνες για τον περίφημο Μηχανισμό και για το ναυάγιο, στα Αντικύθηρα, οι οποίες, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων, τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Χάρις σε αυτή την ευτυχή συγκυρία έχουμε σήμερα την τιμή να είναι μαζί μας ο Δήμαρχος Κυθήρων, ο κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Ελληνικούς και Ελβετικούς. Καλωσορίζουμε τον κύριο Δήμαρχο και του ευχόμαστε το 2016 να είναι μία εξαιρετική χρονιά για τις έρευνες στο νησί του".

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου