Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ!

Όσοι ποντάρησαν στην καταδίκη των στελεχών της παράταξής μας και στην διάλυση της έπαιξαν και έχασαν.

Με την απόφαση του Εφετείου Πειραιά και την ομόφωνη αθώωση του Θόδωρου Κουκούλη πρώην Δημάρχου, του Μιχάλη Πρωτοψάλτη πρώην Αντιδημάρχου, καθώς και των Αλεξίου Μαρινόπουλου και Μαρίνου Λαζάρου εργοληπτών, έκλεισε ένας κύκλος για τον οποίο οι εμπνευστές του θα πρέπει να ντρέπονται.
Αξίζει για την ιστορία, να κάνουμε σύντομη αναδρομή στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2010, ενόψει των εκλογών των Νοεμβρίου και της διαφαινόμενης επανεκλογής της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε πόλεμος λάσπης και καταγγελιών από συνασπισμένα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα. Παρά ταύτα, ο Λαός των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, εκτιμώντας το έργο του, επανεξέλεξε τον Δήμαρχο Θεόδωρο Κουκούλη και την παράταξή του, πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή!
Αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο την διαμαρτυρόμενη ομάδα.
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 κατατέθηκε ανώνυμη πολισέλιδη καταγγελία στην Εισαγγελία Πειραιά, με σωρεία υποτιθέμενων στοιχείων τα οποία εμφάνιζαν το νησί μας, ως νησί της Νοτίου Ιταλίας! 
Στη συνέχεια κατατέθηκαν κι άλλες επώνυμες καταγγελίες με παρόμοιο περιεχόμενο.
Αποτέλεσμα αυτών των καταγγελιών ήταν να διαταχθεί από την Εισαγγελία έλεγχος στο Δήμο Κυθήρων.
Ο έλεγχος διεξήχθη τον Μάρτιο του 2013, από κλιμάκιο της υπηρεσίας δημοσιονομικών ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.
Στο πόρισμα τους οι ελεγκτές ανέφεραν ότι ο Δήμος Κυθήρων είναι ένας εκ των 29 από τους 230 Δήμους της Χώρας σε καλή οικονομική κατάσταση και λειτουργία, διεπίστωσαν όμως απαναλμβανόμενες παρατάσεις στην προθεσμία ολοκλήρωσης έργων. 
Το πόρισμα περεδόθει στον κ. Εισαγγελέα, τον Ιούνιο του 2013, συνοδευόμενο και από νέες καταγγελίες, τις οποίες έσπευσαν να καταθέσουν οι μετέπειτα μάρτυρες κατηγορίας.
Ο κ. Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 35 συνολικά ατόμων.
Η δική ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου 2015, ο όγκος της δικογραφίας και οι επί μακρόν καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας απαίτησαν δώδεκα (12) συνολικά συνεδριάσεις γιά την διερεύνηση της υπόθεσης.
Στις 26 Μαίου 2015 εκδόθηκε η απόφαση, ομόφωνα και οι 35 κατηγορούμενοι ΑΘΩΟΙ! 
Η εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση για 4 από τους αθωωθέντες, για τους πρώην Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο και για δύο Μηχανικούς αναδόχους έργων του Δήμου. 
Στο Εφετείο η δίκη ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου έληξε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 με την ομόφωνη αθωωτική απόφαση την οποία προαναφέραμε, μόνο που αυτή την φορά είχε και την σύμφωνη γνώμη της κ. Εισαγγελέως της έδρας. 
Αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά για τι κατηγορήθηκαν. 
Η κατηγορία σοβαρή, "παράβαση καθήκοντος".
Χορήγησαν παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης ορισμένων έργων, όπως η παράκαμψη της Τρύπιας Πέτρας, η ασφαλτόστρωση του Πάρκινγκ της Χώρας, έργα οδοποιίας στα Μητάτα, Λογοθετιάνικα, Μυλοπόταμο, Παλαιοπόλη, Δόκανα κλπ, με σκοπό να οφελήσουν τον ανάδοχο! 
Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους δόθηκαν οι παρατάσεις, ήσαν αντικειμενικοί, κυρίως η έλλειψη ασφαλτομίγματος, αφού το μοναδικό τότε εργοστάσιο του νησιού είχε κλείσει για πολιτικούς λόγους. 
Δεν προέκυψε κανένα παράνομο όφελος για τον ανάδοχο, αντίθετα ζημιά, αφού για αρκετά έργα δεν έχει πληρωθεί ακόμη μέχρι σήμερα! 
Η προσπάθεια να χρεωθεί η Δημοτική Αρχή με κακοδιαχείρηση, κατέπεσε στο κενό, από το μη αμφισβητούμενο πραγματικό γεγονός, ότι το 2007 που ανέλαβε τις ευθύνες διοίκησης του Δήμου, στα ταμεία του Δήμου υπήρχαν 285.000€ ενώ στις 31-8-2014 που παρέδωσε την διοίκηση του Δήμου στα ταμεία του Δήμου υπήρχαν 3.500.000€!
Δηλαδή αυτή η Δημοτική Αρχή κατασκεύασε περισσότερα από 220 έργα, άφησε αυτό το σημαντικότατο απόθεμα, πραγματικό χρηματικό ποσό κατατεθημένο στην τράπεζα στους λογαριασμούς του Δήμου και των νομικών του προσώπων.
Με αυτό το μοναδικό εφόδιο της επόμενης θητείας, κατηγορήθηκε ότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Δήμου αλλά άλλων!
Δεν ήταν δυνατόν αυτή η κατηγορία να σταθεί, για την παράταξή μας ίσχυε, αυτό που λέει ο λαός μας, "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται". 
Η καθυστέρηση όμως στην απονομή της δικαιοσύνης επέτρεψε στην σημερινή Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας την λασπολογία είς βάρος των στελεχών μας να κερδίσει τις εκλογές το 2014.
Το χειρότερο είναι ότι τώρα, αντί να προσπαθήσει να προσθέσει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που βρήκε, στηρίζει την πορεία της στην κατασυκοφάντηση των προκατόχων της.
Από την μακρά ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο μόνος οφελημένος, από τους χειρισμούς και τις αποφάσεις των κατηγορουμένων, ήταν ο Δήμος. 
Ολοκλήρωσε όλα τα χρήσιμα και αναγκαία έργα χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ περισσότερο από όσα προέβλεπαν οι συμβάσεις τις οποίες είχε υπογράψει με τους αναδόχους.
Αποδείχθηκε ότι, τα έργα ήσαν χρήσιμα, αναγκαία και όχι έργα βιτρίνας.
Στο σύνολο των 27 ελεχθέντων έργων, των λεγόμενων από ορισμένους επίδικων, συνολικού ποσού συμβάσεων 1.664.552€ δαπανήθηκαν 1.521.326€. 
Δηλαδή είχε επιπλέον όφελος, αφού κατέβαλε στους αναδόχους 143.452€ λιγότερα από όσα δικαιούντο να λάβουν.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν και άλλα στοιχεία, για την δράση των καταγγελλόντων, γιά τις ενέργειές τους, στην χειραγώγηση των έργων και την ζημιά που προξενούσαν στον Δήμο επί σειρά ετών. 
Αναμένεται να αξιοποιηθούν τα στοιχεία αυτά από την δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις παράνομες ενέργειες τους.
Ευχαριστούμε θερμά το Κυθηραικό λαό που παρά την οργανωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησής μας, αντιστάθηκε και στην πλειοψηφία του μας στήριξε.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο, να εγκαταλείψει οριστικά τη πολιτική της κατασυκοφάντησης της παράτάξής μας και να πορευθεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα των δημοτών μας. 
Η πολιτική της επικοινωνίας, του εντυπωσιασμού χωρίς ουσία, είναι πρωτίστως επικίνδυνη για το τόπο. 
Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται με πνεύμα συννενόησης, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου