Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 17/12

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού του εν Ζακύνθω, στον Ιερό Ναό του στο νησί των Αντικυθήρων, το ακρότατο προς νότον των Επτανήσων.
Στις ιερές ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Εσταυρωμένου Κυθήρων πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Φρουμέντιο Δημητρίου, τον Ιερομόναχο π. Διονύσιο Μάλλιο που χειροτονήθηκε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης το Σάββατο 16/12 στον Ιερό Ναό του Αγ. Μύρωνος Αντικυθήρων, τον Ιερέα των Αντικυθήρων π. Αντώνιο Λιγοψυχάκη και τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Κωνσταντίνο Μπιθιγκότζη. Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου ενώνεται με τον προϋπάρχοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και δεσπόζει ύπερθεν του λιμένος του νησιού.
Προ της απολύσεως της πανυγηρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως τον Ιερομόναχο π. Διονύσιο Μάλλιο, ο οποίος προορίζεται να διακονεί στα Αντικύθηρα από κοινού με τον επί 35 έτη Ιερέα του νησιού π. Αντώνιο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παραβολή του δείπνου, παροτρύνοντας το νέο Αρχιμανδρίτη να δεχθεί το κάλεσμα και την πρόσκληση του Θεού όπως το δέχθηκε και ο Άγιος Διονύσιος που διακρίθηκε για την ταπείνωση, την απλότητα και τη συγχωρητικότητά του. Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του μικρού νησιού περιέβαλλαν ήδη με αγάπη το νέο Ιερέα αναφωνόντας το "ΑΞΙΟΣ". Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε το παραδοσιακό νηστίσιμο κέρασμα, κουκιά και ελιές, που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος. Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρέθηκε και ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήριος στην καταγωγή κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτό: Ανδρέας Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου