Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το έργο της Διαχείρισης των Απορριμάτων σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, είναι μακράν ένα από τα σημαντικότερα που εκτελούνται στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Με χρηματοδότηση 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το έργο δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ορθή, νόμιμη και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στα 2 νησιά, απομακρύνοντας οριστικά τόσο τις διαρκείς δικαστικές εμπλοκές λόγω των μη αδειοδοτημένων ΧΑΔΑ, όσο και τα πρόστιμα που στην περίπτωση των Κυθήρων είναι 160.000€ το εξάμηνο. 
Για το έργο αυτό θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των δημοτών από τα στελέχη της Περιφέρειας και την ανάδοχο εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ, σε ειδική ημερίδα που θα γίνει στο νησί μας τους προσεχείς μήνες.
Επί του παρόντος, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ των Αντικυθήρων έχει ήδη ολοκληρωθεί, των Κυθήρων ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και ξεκινούν άμεσα τα συνοδά έργα, η εσωτερική οδοποιία, τα κτιριακά, η προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και άλλων βοηθητικών οχημάτων, μονάδας κομποστοποίησης και οικιακών κομποστοποιητών.
Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμαρχος Κυθήρων μετέβη στις Βρυξέλλες το 2015, όπου είχε τεχνικές συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το έργο αυτό αποτελεί μέρος του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία τα ζητήματα περιβάλλοντος συνιστούν μείζονα προτεραιότητα.
Η συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, συνεχίζεται απρόσκοπτα και εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα, όπως εξάλλου φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.



Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα (facebook)
Πηγή video: youtube.gr - ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου