Τρίτη 7 Απριλίου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6.4.2020

"Ολοι οι ΟΤΑ, και ο Δήμος μας, πρέπει να λειτουργούν στον καλύτερο βαθμό παρά τα εμπόδια  της περιόδου. Και ορθή λειτουργία εκτός των άλλων σημαίνει τήρηση της δημοκρατίας στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων και ουσιαστική συμμετοχή των συμβούλων.
Μπορεί να "μένουμε σπίτι" αλλά δεν δεχόμαστε την προωθούμενη απο την δημοτική αρχή αντίληψη "ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε ".
Στο Δημοτικό (υποτίθεται) Συμβούλιο όπου απλά λέμε ναι ή όχι μέσω email, ανεξάρτητα από απαρτία, ενστάσεις ή όποια άλλη διαδικασία, ψηφίσαμε ΝΑΙ στα θέματα 1 και 2* και ζητήσαμε τα θέματα 3, 4 και 5** να συζητηθούν σε άλλη συνεδρίαση όταν θα έχει τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και θα μπορούμε να κάνουμε συμβούλιο ανταλλάσσοντας απόψεις. Δεν πήραμε ποτέ καμιά απάντηση. Είδαμε από το δελτίο τύπου του Δήμου ότι τελικά ψηφίστηκαν όλα τα θέματα.
Άραγε είναι ενήμεροι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για την άποψη της παράταξής μας; Πώς ψήφισαν; Τι είπαν; Είναι όλο το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνο στο να εγκρίνει γιορτές, αδελφοποιήσεις και κουμπαριές με άλλους Δήμους εν μέσω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε; Ποιον εξυπηρετούν όλες αυτές οι φιέστες που θέλει ο δήμαρχος; Είναι άραγε τόσο επείγον θέμα η αδελφοποίηση με κάποιο Δήμο που δεν μπορεί να περιμένει; Κανείς δε χρειάζεται να απαντήσει. Το μόνο που μας ζητάνε είναι ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα mail.
Οι προτάσεις και λύσεις ή έστω ένας προβληματισμός για τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία στο νησί μας, πρέπει να είναι τα βασικά ζητούμενα αυτή τη στιγμή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δ.ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ
Μ.ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ
Γ.ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ

*1. Έγκριση της υπ΄ αριθμόν 11/2020 απόφασης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
2. Προσωρινή απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη
**3, 4 και 5 Αδελφοποιήσεις του Δήμου Κυθήρων με τους Δήμους Αλίμου, Κισάμου και Σύμης

Πηγή: Δημήτρης Κοντολέων  ''Κύθηρα Αντικύθηρα - Μένουμε Εδώ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου