Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ - ΣΚΕΨΕΙΣ

Χριστός Ανέστη σε αυτούς που πιστεύουν ενώ υγεία και παν ποθητον, εύχομαι, στους Άλλους... σε εκείνους που επέλεξαν να σταυρώσουν τους συνανθρώπους τους αυτές τις Άγιες Ημερες. Αγάπη διδαχθήκαμε... ρουφιανιές προσφέρουμε.... (ειλικρινά δεν ξέρω τι πρέπει και τι δεν πρέπει)... Εγω μένω σπιτι αλλα τα σούπερ μαρκετ είναι γεματα - τουλάχιστον 8 άτομα και πάνω! Με το καραβι ήρθαν οι μόνιμοι κάτοικοι λες και αυτούς θα τους σεβαστεί ο κορονοϊος. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν θα έπρεπε να έρθουν, αλλα και όσοι ήρθαν δεν έγινε ο απαιτούμενος ελεγχος (μου το επιβεβαίωσαν 3 άτομα).
Εν παση περιπτώση εγω μένω σπιτι και προσφέρω απο εδώ κατα διαστήματα και ανα περίπτωση. Μακάρι και οι αρμόδιοι να περιορίζονταν στα δικά τους καθήκοντα, να επικοινωνούσαν με κάποιες αδύναμες ομάδες που γνωρίζω πολυ καλα ότι έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να βλέπω πιο συχνά - προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ- το αυτοκίνητο που προσφέρθηκε για τον κορονοιο προκειμένου να προσφέρει βοήθεια όπως φάρμακα, τρόφιμα και λοιπά. ( παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος)! αντίθετα με τους αστυνομικούς που τρέχουν καθημερινά! Τους βλέπω να περνάνε πότε για ελέγχους πότε να εκτελούν εντολές ανωτέρων τους, να κυνηγούν παπάδες και δεσποτάδες που «παρανόμησαν» και επέτρεψαν να μπουν στις εκκλησίες 8 άτομα αντί για 4! γενικά εκτελούν το καθήκον τους και ΜΠΡΑΒΟ - όχι δεν ειρωνεύομαι, ντόμπρα μιλάω-..... Αλλά επιμένω, αυτή η ρουφιανιά στα Κύθηρα, τι να πω; Νόμιζα ότι είχε εκλείψει τελευταία, αλλά μάλλον λόγω κορονοϊού επανηλθε και μάλιστα εναντίον της ορθοδοξίας. Βέβαια δεν είναι τσιριγωτες όλοι οι ρουφιάνοι. Επι ευκαιρία των ημερών, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Καραβά ως υπεύθυνο άτομο με καλοσύνη και ταπεινότητα που αντιλήφθηκα ότι τον χαρακτηρίζουν, ανάρτησε την προσφορά βοήθειας σε όποιον την είχε ανάγκη. Εγώ προσωπικά ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο και τον παπά Παναγιώτη - που πέρα απ τις «παρανομίες» στις οποίες προέβησαν- ήταν οι μόνοι που ήρθαν και με ρώτησαν αν χρειάζομαι βοήθεια, οικονομική ή υλική, για το άτομο που είμαστε δικαστικοί συμπαραστάτες.
Ζήτω συγνώμη από τους αναγνώστες.... δεν συνηθίζω να ενοχλώ και να εκφράζομαι κατα αυτόν τον τροπο. Πραγματικά δεν είχα την πρόθεση να κατηγορήσω κανέναν. Δεν επαινώ όμως, χωρίς λόγο, κανέναν. Απλά καταθέτω γεγονότα που δεν έπρεπε να συμβούν, αλλά συνέβησαν και προσφορές που θα έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν. Υποστηρίζω το δίκιο και κατακρίνω την αδικία. Χριστός Ανεστη!

Πηγή: Μαρία Καλλιγέρου
Εικόνα αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου