Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7.4.2020

Η πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή μας.
Στο δελτίο τύπου του Δήμου για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο 6/2020 στις 03/04/2020 εκ "παραδρομής"? δεν αναφέρθηκε το πρώτο θέμα της συνεδρίασης με τίτλο "Εγκριση της υπ'αριθμόν 11/2020 απόφασης της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων" ούτε ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτού.
Το ανωτέρω θέμα καθώς και η εισήγηση του Δημάρχου επισυνάπτονται στο τέλος του δελτίου,όπου διαβάζοντας τα,
χρήζει ιδιαιτερης προσοχής η εισήγηση του Δημάρχου.
Μας καλεί λοιπόν να εγκρίνουμε την απόφαση της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας..
Ο συνδυασμός μας πιστεύει ότι θέματα όπως αυτό είναι ύψιστης σοβαρότητας και θα έπρεπε να έρθουν πρός συζήτηση όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα ωστε ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να μπορεί να τοποθετηθεί επί αυτού.
Αλλά επειδή ο Δήμαρχος επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο(αραγε γιατί?) για την ψήφιση του θέματος, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
1.Τι ακριβώς παραχωρεί η Εγχώριος στο Λιμενικό Ταμείο?
Αφού λιμάνι νομίμως δεν υφίσταται και το κτίριο είναι αυθαίρετο όπως ο ίδιος αναφέρει.Και εν συνόλω τα Μακρυκύθηρα δασικά.
2.Εχει δοθεί η θετική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης?
3.Την τελευταία πενταετία η Δημοτική αρχή τι έχει κάνει για την νομιμοποίηση του αυθαιρέτου κτιρίου και για τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας στην νήσο Μακρυκύθηρα?
4.Αν συμβεί "ο μη γένοιτο" ένα ατύχημα στο λιμάνι ή στο αυθαίρετο κτίσμα ποιοί φέρουν την ευθύνη?
5.Ο εισαγγελέας απο τις αρχές Μαρτίου καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, ακόμα και τα νέα μέλη του Λιμενικού ταμείου,να καταθέσουν για την υπόθεση αυτή.
Το γνωρίζουν οι υπογράφοντες αυτό?
6.Δεν ήταν απαραίτητη η "παρουσία" δια της ψήφου του του τοπικού προέδρου για ένα θέμα που αφορά την κοινότητα του και μάλιστα τόσο σοβαρό?
Εν κατακλείδει είναι πολλά τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.
Για τους ως άνω λόγους ο συνδυασμός μας καταψήφισε το θέμα αυτό.
Συνήμμενα
Α)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Κύθηρα, 26-03-2020
Αριθμός Πρωτοκόλλου:ΔΥ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αρμόδια Υπηρεσία/γραφείο : ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΘΕΜΑ/ΤΙΤΛΟΣ : “ Έγκριση της υπ΄ αριθμόν 11/2020 απόφασης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων”
ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ :
1. Οι δια το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001
2. το άρθρο 17 παρ. 3 του Π.Δ. 272/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα,
3. το άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του Π.Δ. 272/1985
4. το άρθρο 185 παρ. 1 και 2 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ)
5. την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (φωτοαντίγραφα που απαιτούνται για τον έλεγχο από την Περιφέρεια):
1.

Την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
ΕΙΣΗΓΗΣΗ :
Όπως, κατά τα τελευταία έτη κατέστη γνωστό, κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του Λιμένα Δικοφτίου και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, η Νομαρχία Πειραιά που έφερε την ευθύνη κατασκευής τους, δεν είχε λάβει τις αναγκαίες προς τούτο αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, με αποτέλεσμα, ολόκληρο το ανωτέρω έργο να χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.
Ήδη κατόπιν, της από 29.11.2019 αυτοψίας του αρμόδιου τμήματος κατασκευών της ΥΔΟΜ Πειραιά, συντάχθηκε η με αριθμό Φ.Α. 99/19 έκθεση αυτοψίας της άνω υπηρεσίας, δυνάμει της οποίας διαπιστώθηκε η κατά παράβαση των άρθρων 4 και 5 Ν. 4067/2012 ανέγερση του κτηρίου στον προβλήτα του Λιμένα Διακοφτίου και επεβλήθησαν τα οριζόμενα εκ του νόμου πρόστιμα κατασκευής και διατήρησης.
Οι προσπάθειες για τη νομιμοποίηση – τακτοποίηση, τόσο του λιμένα όσο και του επ’ αυτού κτηρίου, μέχρι σήμερα δεν έχουν τελεσφορήσει, καθώς, αφενός η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά δεν έχει προβεί στην προαπαιτούμενη χάραξη των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, ώστε, εν συνεχεία, να καθοριστεί χερσαία ζώνη λιμένα και αφετέρου, διότι σύμφωνα με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, ολόκληρη η λιμενική και κτηριακή εγκατάσταση του λιμένα Διακοφτίου, χαρακτηρίστηκε ως δασική, απαγορευόμενης εξ αυτού του λόγου οποιασδήποτε τακτοποίησης. Σχετικά μάλιστα με τον ως άνω δασικό χαρακτηρισμό, έχουν υποβληθεί οι προβλεπόμενες εκ του νόμου αντιρρήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 15913 και παράλληλα εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, έχει ζητηθεί η κατά προτίμηση εξέτασή τους από την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης αυτών.
Με την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφασή της, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων αποφάσισε την συνέχιση της παραχώρησης και της διαχείρισης του Λιμένα Διακοφτίου, καθώς και των επ’ αυτών εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης κλπ. προς το Δήμο και ειδικότερα προς το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων.
Η συνέχιση αυτή κρίνεται αναγκαία μέχρι την χάραξη χερσαίας ζώνης λιμένα ή εξομοιούμενης ζώνης λιμένα, που αποτελεί χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, ούτως ώστε να μπορεί το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο από κατασκευής του Λιμένα φέρει όλα τα βάρη συντήρησης αυτού και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση των θεμάτων του Λιμένα, να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ανακύπτουν με σκοπό την ομαλή λειτουργία του.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001 τα λιμάνια ανήκουν, μεταξύ άλλων, στην αποκλειστική διαχείριση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ως εμπίπτοντα στα υπό του άρθρου 967 ΑΚ νοούμενα ως κοινόχρηστα. Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 3 του Π.Δ. 272/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σήμερα, «Η Επιτροπή, με απόφασή της, που εγκρίνεται τουλάχιστον από τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κυθήρων και από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπορεί χωρίς αντάλλαγμα, να μεταβιβάσει κατά κυριότητα ακίνητο της εγχώριας περιουσίας είτε να παραχωρήσει τη χρήση του στο Δήμο Κυθήρων για την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης του». Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του ιδίου ως άνω Π.Δ. η Επιτροπή δύναται να παραχωρήσει τη χρήση κινητών και ακινήτων περιουσιακών της στοιχείων σε τρίτους, εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων της νομοθεσίας περί δήμων και κοινοτήτων, στο δε άρθρο 185 παρ. 1 και 2 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ) επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις αυτές.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι συντρέχει ανάγκη παραχώρησης του χώρου του λιμένος Διακοφτίου και των επ’ αυτού εγκαταστάσεων, καθώς και της διαχείρισης αυτών, στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων, προκειμένου αυτό, ως πλέον αρμόδιος φορέας, λόγω και της συνθέσεώς του, που διαθέτει γνώση και εμπειρία επί των σχετικών ζητημάτων και, από κατασκευής του Λιμένα, διαχειρίζεται αυτόν επιτυχώς φέροντας παράλληλα όλα τα βάρη συντήρησής του, να συνεχίσει, μέχρι την τακτοποίηση των προαναφερόμενων εκκρεμοτήτων και τη χάραξη χερσαίας ζώνη λιμένα, να διαχειρίζεται και να ρυθμίζει όλα τα τρέχοντα ζητήματα του λιμένα και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτού.
Κατόπιν τούτων καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων να εγκρίνει την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ Ι. ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

Β συνημμένο
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της με αριθμό 06/2020 δια περιφοράς συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων Αριθμ. Απόφασης: 30/2020

Θέμα: Έγκριση της υπ΄ αριθμόν 11/2020 απόφασης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Σήμερα στις 03-04-2020, ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 10:00΄π.μ. συνήλθε σε τακτική διά περιφοράς με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων μετά την από 30-03-2020, έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού που επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε ένα από τα μέλη, σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 Ν.4365/2019,
β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020),
γ) την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας,
δ) το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020),
ε) την εγκύκλιο 40/20930/31-03-2020
και στ) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία α), β), γ), δ) και ε)διατάξεις.
Αφού, σύμφωνα με την από 30.03.2020 έγγραφη πρόσκληση, διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία τουλάχιστον του 1/2 του συνόλου των μελών που απαιτείται για τη νομιμότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων διά περιφοράς, δεδομένου ότι σε σύνολο 17 μελών ευρέθησαν, δια της ψήφου τους, παρόντα 17 καθώς και 0 Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1. ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Πρόεδρος)
2. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Αντ/δρος)
3. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Γραμματέας)
4. ΒΕΝΕΡΗ – ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
5. ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
6. ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12. ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13. ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14. ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
15. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16. ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
17. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1.
ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕΣ
Καίτοι Νομίμως Κληθέντες
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1. 1.
Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και αφού εισηγήθηκε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι: Όπως, κατά τα τελευταία έτη κατέστη γνωστό, κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του Λιμένα Δικοφτίου και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, η Νομαρχία Πειραιά που έφερε την ευθύνη κατασκευής τους, δεν είχε λάβει τις αναγκαίες προς τούτο αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, με αποτέλεσμα, ολόκληρο το ανωτέρω έργο να χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.
Ήδη κατόπιν, της από 29.11.2019 αυτοψίας του αρμόδιου τμήματος κατασκευών της ΥΔΟΜ Πειραιά, συντάχθηκε η με αριθμό Φ.Α. 99/19 έκθεση αυτοψίας της άνω υπηρεσίας, δυνάμει της οποίας διαπιστώθηκε η κατά παράβαση των άρθρων 4 και 5 Ν. 4067/2012 ανέγερση του κτηρίου στον προβλήτα του Λιμένα Διακοφτίου και επεβλήθησα τα οριζόμενα εκ του νόμου πρόστιμα κατασκευής και διατήρησης.
Οι προσπάθειες για τη νομιμοποίηση – τακτοποίηση, τόσο του λιμένα όσο και του επ’ αυτού κτηρίου, μέχρι σήμερα δεν έχουν τελεσφορήσει, καθώς, αφενός η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά δεν έχει προβεί στην προαπαιτούμενη χάραξη των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, ώστε, εν συνεχεία, να καθοριστεί χερσαία ζώνη λιμένα και αφετέρου, διότι σύμφωνα με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, ολόκληρη η λιμενική και κτηριακή εγκατάσταση του λιμένα Διακοφτίου, χαρακτηρίστηκε ως δασική, απαγορευόμενης εξ αυτού του λόγου
οποιασδήποτε τακτοποίησης. Σχετικά μάλιστα με τον ως άνω δασικό χαρακτηρισμό, έχουν υποβληθεί οι προβλεπόμενες εκ του νόμου αντιρρήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 15913 και παράλληλα εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, έχει ζητηθεί η κατά προτίμηση εξέτασή τους από την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης αυτών.
Με την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφασή της, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων αποφάσισε την συνέχιση της παραχώρησης και της διαχείρισης του Λιμένα Διακοφτίου, καθώς και των επ’ αυτών εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης κλπ. προς το Δήμο και ειδικότερα προς το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων.
Η συνέχιση αυτή κρίνεται αναγκαία μέχρι την χάραξη χερσαίας ζώνης λιμένα ή εξομοιούμενης ζώνης λιμένα, που αποτελεί χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, ούτως ώστε να μπορεί το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο από κατασκευής του Λιμένα φέρει όλα τα βάρη συντήρησης αυτού και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση των θεμάτων του Λιμένα, να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ανακύπτουν με σκοπό την ομαλή λειτουργία του.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001 τα λιμάνια ανήκουν, μεταξύ άλλων, στην αποκλειστική διαχείριση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ως εμπίπτοντα στα υπό του άρθρου 967 ΑΚ νοούμενα ως κοινόχρηστα. Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 3 του Π.Δ. 272/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σήμερα, «Η Επιτροπή, με απόφασή της, που εγκρίνεται τουλάχιστον από τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κυθήρων και από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπορεί χωρίς αντάλλαγμα, να μεταβιβάσει κατά κυριότητα ακίνητο της εγχώριας περιουσίας είτε να παραχωρήσει τη χρήση του στο Δήμο Κυθήρων για την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης του». Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του ιδίου ως άνω Π.Δ. η Επιτροπή δύναται να παραχωρήσει τη χρήση κινητών και ακινήτων περιουσιακών της στοιχείων σε τρίτους, εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων της νομοθεσίας περί δήμων και κοινοτήτων, στο δε άρθρο 185 παρ. 1 και 2 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ) επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις αυτές.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι συντρέχει ανάγκη παραχώρησης του χώρου του λιμένος Διακοφτίου και των επ’ αυτού εγκαταστάσεων, καθώς και της διαχείρισης αυτών, στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων, προκειμένου αυτό, ως πλέον αρμόδιος φορέας, λόγω και της συνθέσεώς του, που διαθέτει γνώση και εμπειρία επί των σχετικών ζητημάτων και, από κατασκευής του Λιμένα, διαχειρίζεται αυτόν επιτυχώς φέροντας παράλληλα όλα τα βάρη συντήρησής του, να συνεχίσει, μέχρι την τακτοποίηση των προαναφερόμενων εκκρεμοτήτων και τη χάραξη χερσαίας ζώνη λιμένα, να διαχειρίζεται και να ρυθμίζει όλα τα τρέχοντα ζητήματα του λιμένα και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτού.
Κατόπιν τούτων καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων να εγκρίνει την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Το Δ.Σ., σύμφωνα με τα οριζόμενα για την δια περιφοράς ψηφοφορία στην κείμενη νομοθεσία και στην από 30-03-2020 πρόσκληση του Προέδρου και μετά την συγκέντρωση της ψήφου ενός εκάστου εκ των συμμετεχόντων μελών του με τη χρήση μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, αφού έλαβε υπόψη του:
1. Το άρθρο 184 Ν.4365/2019
2. Το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/ 11-03-2020)
3. Την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας
4. Το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020)
5. Την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 40/20930/31-03-2020
6. Το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία 1), 2), 3), 4) και 5) διατάξεις
7. Το Νόμο 3463/2006,
8. Το Νόμο 3852/2010,
9. Το Νόμο 4555/2018,
10. Το Π.Δ. 272/85 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει
11. Το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001
12. Την με αριθμό 11-2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει την με αριθμό 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (ΑΔΑ: Ψ1ΒΝΟΡ18-1ΒΝ).
Το θέμα καταψήφισαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιωάννης Καλλίγερος, Παρασκευάς Γεωργιλάς, Νικόλαος Μαγουλάς και Στυλιανός Μεγαλοκονόμος.
Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 30/2020.
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύθηκε η συνεδρίαση.
Γι΄ αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως έπεται.
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ακριβές απόσπασμα
Ο Πρόεδρος
ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Τ Α Μ Ε Λ Η
1. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Αντ/δρος)
2. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Γραμματέας)
3. ΒΕΝΕΡΗ – ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
4. ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
5. ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11. ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
14. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15. ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
16. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Πηγή: Πρώτα ο Άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου