Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΚΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Η ΝΕΑ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ 30/6

Την Τρίτη 30-06-2020 ο Δήμαρχος Κυθήρων δέχθηκε στο γραφείο του τη νέα μόνιμη υπάλληλο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κα. Χρυσούλα Σοφίου που ορκίστηκε και ανέλαβε επίσημα υπηρεσία από σήμερα. Παρόντος του Προέδρου της Επιτροπής κ. Ευάγγελου Βενάρδου και του Προϊσταμένου του Δήμου κ. Γεωργίου Κασιμάτη τη συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, ευχόμενος καλή, παραγωγική και ευδόκιμο υπηρεσία.
Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας υπήρξε ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Δημάρχου μας κ. Χαρχαλάκη και επιτεύχθηκε με την προκήρυξη 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, όπου συμπεριελήφθησαν 2 θέσεις για την Εγχώριο και 3 για το Δήμο Κυθήρων. Η διαδικασία αυτή ήταν επίπονη και εξαιρετικά βραδεία καθώς ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του αρμοδίου Υπουργείου αγνοούσαν την ύπαρξη του θεσμού της Εγχώριας Περιουσίας και συνακόλουθα παρέκαμπταν κάθε σχετικό αίτημα για στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (30-06) ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας είχαν πολύωρη συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων των Κυθήρων στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Καψάλης. Η συνάντηση έγινε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων με τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού Covid19, αποτελώντας παράλληλα την πρώτη μετά τον Μάρτιο διά ζώσης συνεδρίαση αιρετών οργάνων του Δήμου, κεκλεισμένων των θυρών με βάση τις σχετικές προβλέψεις. Αντίστοιχα θα συνεδριάζει εφεξής και το Δ.Σ.
Οι Πρόεδροι ενημερώθηκαν για τις ετήσιες εργολαβίες προμήθειας σκυροδέματος και συντήρησης αγροτικής οδοποιίας, για το πρόγραμμα αποκατάστασης των λακούβων στο οδικό δίκτυο, την προμήθεια νέων πινακίδων σήμανσης και τα τρέχοντα σημαντικά δημοτικά έργα και την εξέλιξή τους. Ενημερώθηκαν επίσης για τις νέες κανονιστικές ρυθμίσεις πεζοδρομήσεων οδών, που θα ισχύσουν ειδικά φέτος κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας και διάταξης με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στους μείζονες τουριστικούς οικισμούς καθώς αποτελεί στέρεα πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής ότι οι πεζοδρομήσεις οδών είναι προϋπόθεση τουριστικής ανάπτυξης. Κάθε πιθανό πρόβλημα που θα ανακύπτει θα καταγράφεται προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις.
Συζητήθηκαν τα θερινά δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης και ο Δήμαρχος στιγμάτισε την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναφορικά με την έγκριση προσλήψεων προσωπικού 8 μηνών (οδηγοί και εργάτες) που έχει σταλεί από το Δήμο μας από τις αρχές Μαρτίου και δεν έχει εγκριθεί ακόμα!
Έγινε μνεία στην ανάγκη εποπτείας της δημοτικής περιουσίας σε όλες τις Κοινότητες του νησιού ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης και περαιτέρω διάδοσης του εθελοντισμού σε τοπικό επίπεδο (Σύλλογοι, ομάδες πολιτών, επαγγελματίες κ.λπ.), καθώς είναι πανθολογούμενο ότι το ελάχιστο προσωπικό του Δήμου αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες στους σχεδόν 70 οικισμούς των Κυθήρων και μάλιστα μέσα στην απαιτητική θερινή περίοδο.
Ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Βενάρδος ανέλυσε ζητήματα πυρασφάλειας παροτρύνοντας τους Προέδρους σε συγκεκριμένες δράσεις. Τέλος ζητήθηκε να υπάρξει ευρεία συμμετοχή στην δημόσια διαβούλευση για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κυριακάτικου Παζαριού Ποταμού, που αφορά ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα σε όλο το νησί.
Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου