Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αγαπητοί δημότες, επισκέπτες και φίλοι του Δήμου Μονεμβασίας,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας στη συνεδρίασή του την 1η Ιουλίου 2020, έχοντας επίγνωση της κατάστασης που βιώνει η χώρα λόγω της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης και με πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης, με την οποία η Δημοτική Αρχή καλείται να τη διαχειριστεί,   αποφάσισε  κατά πλειοψηφία, για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, λόγω της πανδημίας του Covid-19  και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού,  να μην πραγματοποιήσει ή συνδιοργανώσει με άλλον φορέα καμία εκδήλωση (πολιτιστική, αθλητική, συνέδρια, εκθέσεις κ.τ.λ)  για  το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2020.
Εξαίρεση  θα αποτελέσει η διοργάνωση του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας που διεξάγεται στο υπαίθριο θεατράκι του Λυκείου των Μολάων και η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου μεταφέρεται για το τέλος Αυγούστου και συγκεκριμένα για το διάστημα από 21 έως 27.
Εννοείται ότι στην πορεία και αν υπάρξει οποιαδήποτε υγειονομική επιδείνωση θα επανεκτιμηθεί η απόφασή μας.
Το σκεπτικό για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης στηρίζεται στα ακόλουθα:
α) Σχετικά με την ματαίωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων εκτιμήθηκε πως το μεγάλο εύρος των δράσεων αυτών, τις οποίες το Νομικό Πρόσωπο στηρίζει  από τη σύστασή του, το Μάρτιο του 2011, σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την τήρηση των απαιτούμενων και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας. Η διεξαγωγή εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, γήπεδα κτλ, στους οποίους η προσέλευση του κόσμου είναι μαζική και χωρίς τη δυνατότητα οποιουδήποτε περιορισμού, κρίθηκε πως δεν είναι εφικτό να ελεγχθεί με τρόπο που να εγγυάται συνθήκες ασφάλειας για τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου μας.
Κατανοούμε πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο «φτωχό» και διαφορετικό απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, όμως διαφυλάττοντας την υγεία όλων μας, όπως έχουμε υποχρέωση, δημιουργούμε την ασφαλή βάση για να επιστρέψουμε δυναμικά στις πολιτιστικές μας δράσεις την επόμενη χρονιά.
β) Σχετικά με την απόφαση υπέρ της διεξαγωγής του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας συνεκτιμήθηκαν μια σειρά από παράγοντες. Αρχικά, ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης, το υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου Μολάων, επιτρέπει την ελεγχόμενη προσέλευση συγκεκριμένου αριθμού θεατών και την ταξιθέτησή τους  στο χώρο με τις απαιτούμενες από το νόμο αποστάσεις. Επίσης  η οργανωτική επιτυχία των προηγούμενων ετών όσο και η διάθεση όλων, διοργανωτών και εθελοντών να εργαστούν συστηματικά  αποτελούν εγγύηση για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης  με υποδειγματικό τρόπο, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε επίσης, η φιλοξενία των ομάδων να γίνει σε ξενοδοχεία και όχι στη Μαθητική Εστία.
Επιπλέον, λάβαμε υπόψη τον πανελλήνιο χαρακτήρα του και ότι μια πιθανή ματαίωση θα ήταν επιζήμια για τον θεσμό του, κυρίως επειδή πρόκειται για ένα  νεοσύστατο φεστιβάλ, που έχει ξεκινήσει δυναμικά και προσπαθεί να καταξιωθεί ως ίσο ανάμεσα σε άλλα ιστορικά και πολύχρονα.
Σημειωτέον ότι τα πανελλήνια φεστιβάλ του Διστόμου της Ορεστιάδας και των  Αθηνών θα διεξαχθούν κανονικά.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.
Παναγιώτα Αλειφέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου