Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ - ΈΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΈΡΓΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ! ΈΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΕΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

Ένα σπουδαίο έργο ξεκίνησε στο νησί των Αντικυθήρων. Η παλαιά ιστορική Μονή του πολιούχου του νησιού Αγ. Μύρωνος, που μέχρι τη δεκαετία του 1950 συντηρούνταν από μοναχές, ανακαινίζεται και άγεται στο αρχικό της κάλλος με δαπάνες του ευσεβούς κ. Αθανασίου Μαρτίνου, πολιτικού διοικητού του Αγ. Όρους, ο οποίος αποδέχθηκε σχετικό τεκμηριωμένο αίτημα που είχαμε στείλει το 2018 μαζί με τον Σεβ/το Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ.
Για τα δεδομένα του νησιού το έργο έχει μεγάλη σπουδαιότητα αφού ο Άγιος Μύρων είναι συνυφασμένος με την ιστορία του τόπου, με τους κατοίκους του και τους απόδημους. Θα διαμορφωθούν τα κελιά, θα γίνει Ηγουμενείο, θα ανακαινιστεί ο ναός, θα συντηρηθούν το Τέμπλο και οι Εικόνες, θα ανακατασκευαστούν οι αύλειοι χώροι, η κουζίνα και οι χώροι υγιεινής. Μετά την ολοκλήρωση των έργων ο χώρος θα αποτελέσει ιδανικό τόπο για την φιλοξενία μιας μικρής μοναστικής αδελφότητας που θα είναι κίνηση ζωτικής σημασίας για το νησί.
Ας είμαστε όλοι καλά το καλοκαίρι να κάνουμε τα εγκαίνια!







Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου