Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου επιθυμούμε να εκφράσουμε ειλικρινείς ευγνώμονες και ολόψυχες ευχαριστίες προς την ερίτιμη κ. Καλλιόπη Εμμ. Καλοκαιρινού, η οποία διαπνεόμενη από ένθεο ζήλο, γνήσια χριστιανική αγάπη και ευλάβεια συνέβαλε, και κατά το παρόν έτος, στην ευπρέπεια του Ιερού μας Ναού και Οίκου της Προστάτιδος ημών, Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης, προσφέρουσα, μετά της διακρινομένης αυτήν γενναιοδωρίας, τα εύοσμα εκλεκτά άνθη που περικοσμούν την Πάνσεπτη Ιερά Εικόνα της Υπερμάχου Στρατηγού καθ’ όλη την ψυχοσωτήριο περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Η αξιομίμητη αυτή πράξη υποδηλώνει την ειλικρινή ευσέβεια, τον απέραντο σεβασμό και την βαθιά πίστη της ερίτιμης κ. Καλοκαιρινού στην Άχραντο Παναγία Θεοτόκο, ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της οποίας αναπέμπουμε ικετήριες προσευχές ώστε να μας παρέχει δύναμη και πνευματική αγαλλίαση προκειμένου να υποδεχθούμε και να βιώσουμε εν ειρήνη και ταπεινότητι το μέγα γεγονός της Εκκλησίας μας, την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Ως εκ τούτου, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ειλικρινώς την κ. Καλλιόπη Καλοκαιρινού και ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας ο εν Τριάδι προσκυνούμενος Θεός ημών, διά των θεοπειθών πρεσβειών της Υπερενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης, να χαρίζει υγεία και να ενδυναμώνει αυτήν και την οικογένειά της, παρέχοντας πλούσια τη θεία ευλογία και το άπειρο Αυτού έλεος στα καλά έργα και τη ζωή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου ενημερώνει τα ευσεβή μέλη της ενορίας ότι στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλονται με σκοπό τον ευπρεπισμό του Οίκου της Υπεραγίας Θεοτόκου, έλαβε την πρωτοβουλία για την ταπητόστρωση της συνολικής επιφάνειας του εσωτερικού του Ιερού Ναού με την τοποθέτηση χαλιών, η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 20.000 €.
Ήδη, κατά την ανεπίσημη ανακοίνωση του εν λόγω εγχειρήματος, μετά μεγάλης χαράς διαπιστώσαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον και το πηγαίο αίσθημα προσφοράς που διακρίνει τα ευλαβή μέλη της ενορίας μας, αφού πρώτη η ερίτιμη κ. Αλεξάνδρα Καρύδη, ως άοκνη αρωγός και πολύτιμη συμπαραστάτρια του έργου μας, προσέφερε μετά μεγάλης γενναιοδωρίας ένα σεβαστό ποσό για την αγορά των χαλιών και τον εξωραϊσμό του Ιερού μας Ναού, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τον ειλικρινή σεβασμό και την αγάπη που διατηρεί προς το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Προστάτιδος ημών Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και ενισχύοντας το έργο το οποίο επιτελείται προς δόξαν του θείου ονόματός Της.
Κατόπιν τούτου, εκφράζουμε τις ένθερμες ευχαριστίες μας προς την ερίτιμη κ. Αλεξάνδρα Καρύδη και ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας ο Άγιος Θεός, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει υγεία και εξ ύψους δύναμη σε αυτή και την οικογένειά της, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα ευλαβούς χριστιανού, κεκοσμημένου από τις αρετές της ταπείνωσης, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της θυσιαστικής αγάπης. 

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού

Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κεντικελένης


Φωτογραφία αρχείου: Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου