Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Δελτίο Τύπου - 16/12/2011
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή στο έργο της με την τακτική ορισμένων ανθρώπων που με διαφόρους τρόπους προσπαθούν να εμποδίσουν κάθε δραστηριότητα του Δήμου.
Νέες προσφυγές και διαταγές πληρωμής, κατέθεσε ο εργολάβος Ν. Βαρούνης. Με την πρώτη διαταγή πληρωμής, αυτής της εβδομάδος, 15 σελίδων, επανέρχεται στην διαταγή πληρωμής τόκων 13.255,83€ για το έργο της ανάπλασης στο Λιβάδι. Η δεύτερη διαταγή πληρωμής 39 σελίδων αφορά την εξόφληση λογαριασμού ποσού 77.615,68€ στον Γεώργιο Δασακλή για το έργο ύδρευσης που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΘΗΣΈΑΣ και χρηματοδοτείται κατά το πλείστον από αυτό. Για το ίδιο θέμα εντελώς παράτυπα και αντιδεοντολογικά έφθασε στο έσχατο σημείο, να δεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου για να μπλοκάρει την Οικονομική λειτουργία του Δήμου. Η Τρίτη προσφυγή 15 σελίδων κατατέθηκε από τον Ν. Βαρούνη για λογαριασμό πάλι του συνεργάτη του Γ. Δασακλή και στρέφεται κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που εγκρίνει την δαπάνη για την πληρωμή ενός λογαριασμού στο έργο της παράκαμψης των Μυρτιδίων. Με την τέταρτη προσφυγή 35 σελίδων ο Ν. Βαρούνης καταφεύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία είχε εγκριθεί παράταση για την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης των Μυρτιδίων.
Συνολικά 120 σελίδες αυτή την εβδομάδα, άλλες 64 σελίδες την προηγούμενη εβδομάδα, το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί με την μείωση του προσωπικού είναι δύσκολο ακόμη και να αναγνωσθούν όλες αυτές οι σελίδες, τόσο μάλλον να απαντηθούν και να γίνουν ενέργειες. Για όλες αυτές τις υποθέσεις ο Δήμος ακολουθεί τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
Την αστυνομία για μιά ακόμη φορά κάλεσε ο Εμμανουήλ Δαπόντες (η Θεός) προκειμένου να εμποδίσει συνεργείο του Δήμου να τοποθετήσει τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια στην πλατεία της Χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος έχει προκαλέσει παρόμοια επεισόδια σε συνεργεία του Δήμου. Έχει σταματήσει επανειλημμένα συνεργεία του Δήμου ενώ αποκαθιστούσαν ζημιές στα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, καταθέτει δε συνεχώς αιτήσεις για παροχή στοιχείων και εγγράφων για τις δραστηριότητες του Δήμου, που είναι αδύνατο να του απαντηθούν από το εναπομείναν ελάχιστο προσωπικό.
Εφεξής οι πράξεις αυτές θα γίνονται γνωστές στους Κυθήριους, μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, για να γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή στην άσκηση των καθηκόντων της.
Δενδροφύτευση έγινε σε αρκετά σημεία του νησιού. Την πρωτοβουλία είχαν το ΚΙΠΑ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με την κ. Αλέξια Νικηφοράκη να έχει την ευθύνη του συντονισμού, σε μια σημαδιακή μέρα γιά την ζωή της. Στις 13-12-1967 ο πατέρας της ο Στρατηγός Έλσερμαν συνελήφθη στην μονάδα που υπηρετούσε, από το δικτατορικό καθεστώς και εξορίσθει στα Κύθηρα. Συμμετείχαν τα σχολεία του νησιού αλλά και εθελοντές ιδιώτες. Ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, καθώς και οχήματα του Δήμου με προσωπικό ενίσχυσαν αυτή την προσπάθεια. Φυτεύτηκαν κατά την εξόρμηση 700 περίπου δενδρύλλια τα οποία ήταν προσφορά της τσιμεντοβιομηχανίας "ΤΙΤΆΝ" ενώ άλλα 500 θα φυτευτούν αργότερα. Επίσης φυτεύτηκαν και 2000 βελανίδια. Το βράδυ της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Κυθηραικού Συνδέσμου στη Χώρα έγινε η εκδήλωση του ΚΙΠΑ με περιβαλλοντικό θέμα και την απονομή των βραβείων και χρηματικών επάθλων, του ΚΙΠΑ και του Τριφυλλείου Ιδρύματος, στους αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους. Ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης, ο πρόεδρος του ΔΣ Λάζαρος Βέζος, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Λυκειάρχης Δημήτρης Φατσέας.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου