Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η πρωτοτυπία του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος του Δήμου

Πότε, επιτέλους, θα πάψει η δημοτική αρχή να θεωρεί όλους τους δημότες κορόϊδα; Το περίφημο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Α’ Φάση) των 147 σελίδων, μας πληροφόρησε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, ήταν αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας, βαθείας σκέψης και σκληρής εργασίας εκ μέρους των δύο αντιδημάρχων και της συμβούλου του κ. Δημάρχου.

Η αλήθεια, φευ, είναι πως πέρα από τη συλλήβδην αντιγραφή ολόκληρων κατεβατών, όπως του εσωτερικού κανονισμού του δήμου, αναλυτικότερη μελέτη του κειμένου δείχνει πως σχεδόν ολόκληρο είναι αποτέλεσμα αντιγραφής και λογοκλοπής κάθε μορφής και από κάθε δυνατή πυγή. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να είχε συνταχθεί μέσα σε μια εβδομάδα από οποιονδήποτε λίγο ξύπνιο απόφοιτο λυκείου, αρκεί να ήταν ελάχιστα εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και τη χρήση του Google.

Για να μη μακρηγορούμε, παραθέτουμε τέσσερα μόνο κραυγαλέα δείγματα του συστήματος copy/paste που επέλεξαν οι συντάκτες (θα μπορούσαμε βέβαια να δημοσιεύσουμε πολλά ακόμα). Αριστερά, το κείμενο του Δήμου Κυθήρων, και δεξιά, η αντίστοιχη «έμπνευση». Να ευχαριστήσουμε λοιπόν, αφού το αμέλησαν οι συντάκτες, μεταξύ άλλων τους δήμους Αλίμου και Μεγαρέων, αλλά και το δικό μας visitkythera.gr.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας είχαμε παρατηρήσει ότι το κείμενο δεν έχει «ίχνος βαθύτερης σκέψης, ανάλυσης των προβλημάτων ή ιεράρχησης στόχων» - και πως να έχει, το κακόμοιρο, όταν συντάχθηκε με τέτοια προσήλωση και σοβαρότητα...  
περισσότερα ''Εδώ''

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 14/12/2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου