Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΥΓΕΙΑΣ...

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων στη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα στις 4 Απριλίου 2012,  αποφασίσαμε τα εξής:

1.Δηλώνουμε
Την κάθετη αντίθεσή μας στο νόμο που καταργεί οριστικά τη νομική προσωπικότητα του Νοσοκομείου Μολάων και το μετατρέπει σε «παράρτημα» του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Με το νέο νόμο, μετά από 50 χρόνια λειτουργίας του, το Νοσοκομείο Μολάων σβήνει από το χάρτη υγείας. Η οποιαδήποτε καθησυχαστική διαβεβαίωση των μνημονιακών βουλευτών μοναδικό σκοπό έχει να μας ξεγελάσει για άλλη μια φορά. Κάθε φορά που μας καθησυχάζουν για κάτι, αμέσως μετά εφαρμόζουν κάτι πολύ χειρότερο.

Το σχέδιο της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων και της σταδιακής υποβάθμισης του Νοσοκομείου μέχρι αυτό να γίνει, στην καλύτερη περίπτωση, ένα απλό Κέντρο Υγείας, προωθείται σιγά – σιγά και ύπουλα λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν.
Ξεπουλάνε τη Δημόσια Υγεία όπως και όλα τα κοινωνικά αγαθά για τα οποία έχουμε πληρώσει και εξακολουθούμε να πληρώνουμε αδρά.  Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μπροστά στα κέρδη τους είμαστε αναλώσιμοι.

Οι αποστάσεις κάλυψης του Νοσοκομείου είναι τεράστιες με κακό οδικό δίκτυο και αυτό που χρειάζεται είναι αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση και μαρασμό. Το νοσοκομείο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την περιοχή μας και κόκκινη γραμμή για όλους μας.

2. Απαιτούμε
Την αυτοτέλεια και αυτονομία του Νοσοκομείου καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας του ως Νοσοκομείο.

Την πλήρη στελέχωση με προσωπικό και των δύο νοσοκομείων του Νομού καθώς και των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, για την αύξηση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας (πρόνοια, πρόληψη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα).

Την επαναφορά του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου στα επίπεδα του 2011.  Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι μειωμένος περίπου στο μισό, ακόμα και απο τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2011.  Αυτό σημαίνει ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και επιβεβαιώνει την πρόθεση των κυβερνώντων για υποβάθμιση στην πράξη.  

3. Αποφασίζουμε
  Τη συνεργασία των Σωματείων Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων αλλά και των Υγειονομικών Ενώσεων και λοιπών φορέων του Νομού για ενωτικές αγωνιστικές δράσεις με σκοπό την ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδίων, αφού οι μνημονιακές συνέπειες είναι κοινές.

  Την ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας με κάθε τρόπο, διανομή έντυπου υλικού και  δημοσίευση στα ΜΜΕ.

Αποκλεισμό των ταμείων είσπραξης των 5 ευρώ την Πέμπτη 19/4/2012.

  Καλούμε το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους φορείς να πάρουν θέση ενάντια στο νέο νόμο που οδηγεί το νοσοκομείο σε μαρασμό και την περιοχή μας σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση.

  Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε ολιγωρία θα αποτελεί πράξη ξεπουλήματος και προδοσίας απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας.


Η Γενική Συνέλευση των  Εργαζομένων Γ.Ν. – Κ.Υ. Μολάων και Κ.Υ. Νεάπολης


Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου