Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 15.9.2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο εκπρόσωπος τύπου της "Πρωτοβουλίας" κατά τον προσφιλή του τρόπο, δηλαδή της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για την δημοτική αρχή, με αφορμή την λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών ξαναχτύπησε. 
Ο κ. Ευστράτιος Κασιμάτης ως πρόεδρος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου πού έχει την ευθύνη για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, κατά την συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 14/9/2012  αναφέρθηκε στην πρόταση  της Δημοτικής Αρχής για την λειτουργία των παιδικών σταθμών σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου, το οποίο να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού ώστε να εξυπηρετούνται παιδιά από κάθε χωριό.
Οι λόγοι πού μας οδήγησαν σ' αυτή την πρόταση ήταν αρκετοί. Η αποχώρηση των δύο διευθυντριών,  καθώς και η συνταξιοδότηση μέρους του βοηθητικού προσωπικού, κατέστησαν αδύνατη την  ταυτόχρονη λειτουργία των δύο  σταθμών.
Οι οδηγίες του Υπουργείου για αξιοποίηση των κτηρίων του Δήμου και ελαχιστοποίηση των δαπανών σε καταβολή μισθωμάτων καθώς και  η δραματική μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων  για την κάλυψη τέτοιων δαπανών, είναι οι λόγοι που μας προβλημάτισαν και αποφασίσαμε να καταλήξουμε σ? αυτήν την πρόταση.  Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς καθώς και οι γονείς των παιδιών οι οποίοι την δέχτηκαν  με ενθουσιασμό. Είχε αναζητηθεί  κτήριο στην Χώρα και τον Ποταμό  χωρίς αποτέλεσμα.  Το κτήριο "Όλγας Δήμου" στην Χώρα είναι δεσμευμένο ακόμη από το "Επαρχείο",  καθώς επίσης και το κτήριο του οδοστρωτήρα  το οποίο  είναι μικρό  και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για λειτουργία παιδικού σταθμού.
Το πού βλέπει ο κ. Σταθάτος το οικονομικό  αδιέξοδο στο οποίο όλο και  πιο βαθειά βυθίζεται ο Δήμος μας,  κινεί όλων μας την περιέργεια. Ο Δήμος Κυθήρων με την συνετή οικονομική πολιτική που ασκεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι από τους λίγους Δήμους της Πατρίδας μας, που δεν αντιμετωπίζει ακόμα οικονομικό πρόβλημα την ώρα που 95 Δήμοι της Ελλάδος αδυνατούν να εκπληρώσουν ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Αντίθετα ο Δήμος μας πληρώνει έγκαιρα το προσωπικό του, καλύπτει όλες τις δαπάνες των υπηρεσιών του, και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά σε αιτήματα για έργα μικρά και μεσαίου μεγέθους.
 Ο χώρος στα Φράτσια που προτείνουμε να λειτουργήσει ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός είναι καταλληλότερος από αυτούς πού  σήμερα στεγάζονται οι δύο λειτουργούντες σταθμοί  και ο Δήμος μας  θα κάνει ό,τι απαιτείται για να γίνει ακόμα πιο λειτουργικός.  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων μητέρων, θα είναι ανοιχτό περισσότερες ώρες, ενώ εξετάζεται  και η δυνατότητα μεταφοράς των μικρών μαθητών με έξοδα του Δήμου.
  Ας αφήσει  λοιπόν ο κ. Σταθάτος την ανεύθυνη τοπικιστική προπαγάνδα που μόνο κακό κάνει στον τόπο, δείχνοντας μάλιστα την ολοκληρωτική άγνοιά του  για το πώς διοικείται ο Δήμος.
Η πρότασή μας  αυτή έχει χαρακτηριστεί από τους ενδιαφερόμενους ως ορθότατη και βέβαια θα κριθεί  στο μέλλον από την αποτελεσματικότητά της.
Εμείς πάντως ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή θα εργαστούμε για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

ΔήμοςΚυθήρων
ΓραφείοΤύπουκαιΕνημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου