Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΈΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στον Δήμο από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. 
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Δήμο Κυθήρων με εισαγγελική εντολή, μετά από μακροσκελή ανώνυμη καταγγελία. 
Ο έλεγχος ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Μαρτίου καί ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Η καταγγελία, είχε στόχο τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και άλλους Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Περιελάμβανε  50 περίπου υποθέσεις προς διερεύνηση, από την λειτουργία καταστημάτων, τις προσλήψεις εποχικού  προσωπικού, τις   αναθέσεις  έργων, αλλά καί το σπίτι του Δημάρχου ή την επιχειρηματική δραστηριότητα του Αντιδημάρχου.
Το προσωπικό του Δήμου ήταν συνεχώς στην διάθεση των ελεγκτών, με τους φακέλους των υποθέσεων και κάθε άλλου στοιχείου που ζητούσαν για να φωτιστεί κάθε σκιά της καταγγελίας. 
'Οπως ανέφερε ο επικεφαλής του κλιμακίου, κατά την συζήτηση που είχαν την τελευταία ημέρα με την Δημοτική αρχή και το προσωπικό, μετά από ερώτηση εργαζομένου,  το πόρισμα του ελέγχου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία  και δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Ο έλεγχος αυτός ήταν πρωτόγνωρη και χρήσιμη εμπειρία για τους εργαζομένους  και την Δημοτική αρχή. Η προτροπή του επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου  ήταν, να διατηρηθεί η οικονομική εικόνα του Δήμου την οποία συναντάς σε ελάχιστους Δήμους όπως ανέφερε. Για τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε και έλαβε εξέφρασε την ικανοποίησή του. 

Κατά την παραμονή του στο Δημαρχείο το κλιμάκιο δέχτηκε επίσκεψη δημοτών, οι οποίοι κατέθεσαν απόψεις ή υπομνήματα για υποθέσεις που τους απασχολούσαν.
Δυστυχώς η μάστιγα των ψευδώνυμων, ανώνυμων ή και επώνυμων   καταγγελιών ανθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Έχει δε συνέπειες η τακτική αυτή, ο μεν κρατικός μηχανισμός να δαπανά χρόνο και χρήμα για την διερεύνηση των καταγγελομένων, να θίγεται η τιμή και υπόληψη ανθρώπων πού μοχθούν καθημερινά για τα κοινά μας προβλήματα καί να λειτουργεί αποτρεπτικά σε αξιόλογους συμπολίτες μας να ασχοληθούν και να προσφέρουν στα κοινά. 
Στη συγκεκριμένη πλούσια και με πολλές λεπτομέρειες  καταγγελία, ο συντάκτης ξεκινάει με την θέση ότι δεν αποκαλύπτει  το όνομά του γιατί κυνδινεύει η ζωή του!!! από ποιόν άραγε; καί κλείνει διατυπώνοντας την άποψη να μην βάλει ψευδώνυμο γιατί είναι έντιμος!!!

Δήμος Κυθήρων 
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου