Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ 2012-2013 - (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ-ΣΧΟΛΙΑ)

Στην 18η και τελευταία αγωνιστική κρίθηκε ο τίτλος του πρωταθλητή στο τοπικό πρωτάθλημα Κυθήρων 2012-2013. Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Μπεκατσιακού και του Αετού έκλεισε την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος. Ωραίο ποδόσφαιρο παίχτηκε και από τις δυο ομάδες, (για τουλάχιστον ένα ημίχρονο), ικανοποιώντας τους παρευρισκόμενους ποδοσφαιρόφιλους. Πολύ ωραία αλλά και με βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν και τα παιχνίδια που προηγήθηκαν, όπως αυτό μεταξύ της ομάδας Barbarossa και του Ποδοσφαιρικού Αστέρα που έβγαλε την τρίτη και την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Οι Παλαίμαχοι έχασαν από τους Flamurtari, αλλά τελικά ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι και  τα τιμώμενα πρόσωπα του πρωταθλήματος για την θέληση, για το παράδειγμά που έδωσαν αλλά και  την απρόσκοπτη συμμετοχή τους. Η Remal Madrid άργησε λίγο, αλλά τα κατάφερε τελικά να κάνει δυο συνεχόμενες νίκες, με τελευταία αυτή επί των Anonymous, κάτι που θα την ενθαρρύνει ψυχολογικά και θα την συσπειρώσει αγωνιστικά. Τέλος ισόπαλοι ήρθαν οι Localistas με τον 1/2 Τόνο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αντρέας Αλεβιζόπουλος του Μπεκατσιακού, με 27 γκολ στο ενεργητικό του, ενώ καλύτερος ερασιτέχνης διαιτητής ψηφίστηκε από τις ομάδες, με συντριπτική πλειοψηφία  ο Νίκος Μαγουλάς των Barbarossa.
Επίσης η επιτροπή διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τίμησε τον διαιτητή Ζαχαρία Σουρή, για την πολύ σημαντική συμβολή του στα κρίσιμα ματς της διοργάνωσης.
Για την διοργάνωση αλλά και την ομαλή και σωστή διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος εργάστηκαν πολύ κάποια άτομα και σε αυτό το σημείο κρίνω σκόπιμο να τα αναφέρω ονομαστικά: o Θοδωρής Καραβουσάνος, ο Κώστας Καψάλης οικογενειακώς! (οι γνωρίζοντες με καταλαβαίνουν) και ο Αντρέας Αλεβιζόπουλος. Σημαντική συμβολή επίσης είχαν οι αρχηγοί και οι παίχτες των ομάδων που σε μια τέτοια ερασιτεχνική διοργάνωση, κλήθηκαν πολλές φορές, να φτιάξουν γραμμές,  να σφυρίξουν αγώνες, να κάνουν τους επόπτες κτλ..
Μεγάλο κέρδος αυτής της διοργάνωσης ήταν η δραστηριοποίηση μεγάλου αριθμού νέων και όχι μόνο, στον αθλητισμό, κάτι που τα τελευταία χρόνια έτεινε να εκλείψει στην περιοχή μας. Επίσης η πολύ χρήσιμη για το μέλλον εμπειρία, που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, αλλά και το γήπεδο στον Ποταμό που φτιάχτηκε (αναδιαμορφώθηκε), γρήγορα και οικονομικά με πολύ μεράκι και προσφορά από πάρα πολλούς συμπατριώτες μας. 
Δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε και κάποια αρνητικά, αρχής γενομένης με το κατά τα άλλα, ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο γήπεδο στο Λιβάδι Κυθήρων, του οποίου όμως ο πανάκριβος φυσικός χλοοτάπητας "πνίγηκε" από τις καιρικές συνθήκες των Κυθήρων προδίνοντας  τις προσδοκίες χρησιμοποίησής του, για τοπικές διοργανώσεις και  περιορίζοντας τη χρήση του (ελπίζουμε προς το παρόν), μόνο στις προπονήσεις και σε κάποια μικρά τουρνουά παίδων και εφήβων. Επίσης στα αρνητικά συγκαταλέγουμε την κραυγαλέα έλλειψη που υπάρχει στην περιοχή μας, σε σωστές και οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο δεν βοηθάει στην αναβάθμιση του αθλητισμού στην περιοχή μας. Μια δωρεά, όσο μεγάλη και να είναι, από μόνη της δεν μπορεί να φέρει την "άνοιξη"... Γι αυτό και ο Δήμος συνολικά (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) αλλά και η κεντρική πολιτική εξουσία πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και να εργαστούν πάνω σε αυτό τον πολύ σοβαρό τομέα.
Συμπερασματικά, δεν υπήρξαν νικητές και χαμένοι σε αυτό το πρωτάθλημα. Μόνο νικητές, χάρη στην δυνατότητα συμμετοχής όλων, σε μια πολύ όμορφη, ανταγωνιστική και εποικοδομητική αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Αυτό μόνο πρέπει να κρατήσουμε.
Και του χρόνου να είμαστε καλά με υγεία!
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Χρύσας Φατσέα, από το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και την απονομή των μεταλλίων:










Ρεπορτάζ - Σχολιασμός: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Χρύσα Φατσέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου