Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Εντέλει, τα διάφορα σενάρια για αναβολή των δημοτικών εκλογών μέχρι το 2015 αποδείχθηκαν άκαρπα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πυγές, η κυβέρνηση αποφάσισε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν τον Μάιο 2014 – κατά πάσαν πιθανότητα στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Βρισκόμαστε με άλλα λόγια από σήμερα σε προεκλογική περίοδο, με τις εκλογές να καταφθάνουν σε ένα χρόνο παρά τέσσερις ημέρες!  Σίγουρα πολλές εξελίξεις έχουμε να δούμε στους επόμενους μήνες, και πολλές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν – με ψυχραιμία, ελπίζουμε, και υπευθυνότητα. Παραμένει ακόμα άγνωστο εάν τελικά θα εφαρμοσθεί το μέτρο των δύο ψηφοδελτίων, δηλαδή ένα για τον δήμαρχο και ένα ενιαίο για τους δημοτικούς συμβούλους, κάτι που φαίνεται να προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου. 

Από πλευράς της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας, όποιο σύστημα και αν τελικά επιλεγεί, θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας στον Κυθηραϊκό λαό, όπως ακριβώς υποσχεθήκαμε την επαύριον των εκλογών του 2010. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, και σίγουρα θα ζυγισθεί πολύ σοβαρά από όλους τους επίδοξους «δημοτικούς άρχοντες»: εν έτει 2014, ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου (πόσο μάλλον του δημάρχου και αντιδημάρχου) θα υπόσχεται μόνο βαριές υποχρεώσεις, σκληρή δουλειά και σωρεία ευθυνών. 

Μαζί με τα λεφτά έφυγαν και οι παλιές, κακές ημέρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι Κυθήριοι, αν είναι να επιζήσει αυτός ο δήμος, θα κληθούν να επιλέξουν δημοτική αρχή στα μέτρα των δύσκολων ημερών που έρχονται – το κλίμα δεν θα σηκώνει πια διακοσμητικές, εγωιστικές ή ψηφοθηρικές υποψηφιότητες.

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 27/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου