Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ 23/9 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε κι εφέτος, ο ετήσιος χορός στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, παραμονή της Παναγίας μας της Μυρτιδιώτισσας 23/9.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο σύλλογος της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων μαζί με τους επαγγελματίες της περιοχής διοργάνωσαν τον ετήσιο χορό όπως κάθε χρόνο. Πλήθος κόσμου (πάνω από 1500 άτομα), προσκυνητές που βρίσκονται στο νησί, λόγω της μεγάλης θρησκευτικής εορτής αλλά και πολλοί κάτοικοι, συνέρρευσαν στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.
Στον χορό παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος επισκέφθηκε τα Κύθηρα για την εορτή της Παναγίας μας, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, Δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης του Δήμου, Τοπικοί Πρόεδροι, Σύμβουλοι και Παράγοντες των Κυθήρων.
Τον κόσμο ξεσήκωσε ο Ήλίας Χορευτάκης, ένας απ' τους καλύτερους Κρητικούς βιολιστές της γενιάς του. Μαζί του ήταν ο Στέλιος Ηλιάκης στο λαούτο και στο τραγούδι, ο Αποστόλης Τζαγκαράκης στο μαντολίνο και στο τραγούδι, ο Αδαμάντιος Κοσιρεκάκης στην κιθάρα και ο  Γιάννης Μπερτσουλάκης στα κρουστά.
Ένα μεγάλο μπράβο στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας, όπως και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην άψογη διοργάνωση. Εμείς τους ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον χορό:


















Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου